ABN AMRO Hockey Weekend 2020 afgelast

De organisatie van het ABN AMRO Hockey Weekend heeft, in overleg met een groot deel van de deelnemende clubs, besloten de tweede editie in 2020 af te gelasten. Deze traditionele opening van het hockeyseizoen, die dit jaar op 29 en 30 augustus zou plaatsvinden op de velden van Rotterdam, past niet meer in de overvolle agenda.

Volgens de organisatie kwam pas vanaf de versoepeling van de corona-maatregelen per 1 juli 2020 perspectief voor het evenement, dat voorheen de ABN AMRO Cup heette. Dat bleek achteraf te laat. ‘Met name als gevolg van de nu overvolle speelschema’s in voorbereiding op het nieuwe hockeyseizoen en de bijbehorende belasting van de spelers, schiet de traditionele seizoenopening zijn doel voorbij’, zo laat de organisatie weten.

Die stelt dat er nog wel ‘koortsachtig’ is gepoogd om, in de overvolle voorbereidingsschema’s van de verschillende Hoofdklasse teams, ruimte te vinden ‘om de Hoofdklasse hockeycompetitie passend af te trappen’. De Hoofdklasse-teams beginnen nu na hun voorbereiding op 6 september met de competitie, zo is gisteren definitief geworden met de publicatie van de speeldagen kalender voor het seizoen 2020/2021.

Amsterdam-aanvoerder Billy Bakker ontvangt de Jan Hagendijk Trofee voor de winst in het ABN AMRO Weekend van 2019. Foto: Koen Suyk

Het ABN AMRO Weekend keert volgend seizoen terug volgens de organisatie met de tweede editie. Vorig jaar veranderde de organisatie de naam van het evenement en was er ook een toernooi voor dames uit de Livera Hoofdklasse Dames. Bij de heren won vorig seizoen Amsterdam, bij de dames Oranje-Rood.

 


Wat vind jij? Praat mee...