Alle spelers van de Hoofdklasse en Promotieklasse op een rij

Dit weekend rollen de ballen weer massaal op de Nederlandse hockeyvelden. Uiteraard ook in de twee hoogste klassen van het tophockey. Zoals jullie van ons gewend zijn hebben we de selecties van de 24 mannen- en vrouwenploegen in de Hoofdklasse en Promotieklasse netjes in een totaaloverzicht samengebracht. 

We moeten het dit seizoen in de Hoofdklasse stellen zonder enkele bekende namen. Zo zette Billy Bakker een punt achter zijn loopbaan bij Amsterdam en Oranje en nam Caia van Maasakker afscheid van SCHC en het Nederlands elftal. Verder zien we ook speelsters als Ireen van den Assem (Den Bosch) en Donja Zwinkels (Oranje-Rood) niet meer op het hoogste niveau: zij kozen allebei voor een ambitieus avontuur bij Tilburg in de Promotieklasse. Ook Arjen Lodewijks (Den Bosch), Justin Reid-Ross (Hurley), Chiara Tiddi (Kampong), Margot Zuidhof (Kampong), Roos Drost (Hurley) hebben hun laatste wedstrijd op in de vaderlandse topdivisie gespeeld.

Tegenover het vertrek van deze gevestigde namen staat de komst van aardig wat buitenlandse topspelers, zoals de Australiërs Lachlan Sharp, Matthew Dawson en Trent Mitton (allen naar Amsterdam), Brits international Harry Martin (Rotterdam), de Duitser Paul-Philipp Kaufmann (Den Bosch), de Engelse Anna Toman (SCHC), de Argentijnse olympiërs Julieta Jankunas en Victoria Sauze (Victoria) en Duits international Kira Horn (Amsterdam).

Overzicht selecties seizoen 2021/2022

Alle selecties van de Hoofdklasse Dames in 2021/2022

Alle selecties van de Tulp Hoofdklasse Heren in 2021/2022

Alle selecties van de Promotieklasse Dames in 2021/2022

Alle selecties van de Promotieklasse Heren in 2021/2022

 


1 Reactie

  1. abolfreeler-nl

    Ik dacht dat we een nederlandse competitie zouden hebben. Echter wat is het nut en de zin van al die buitenlanders? Het niveau van de hockeyers met nederlandse nationaliteit holt achteruit. De jeugd krijgt geen kans meer zich te ontwikkelen tot tophockeyer . Buitenlanders verpesten de ontwikkeling van onze toekomstige talenten, die er soms zelfs geheel mee stoppen of op een veel lager niveau gaan spelen.


Wat vind jij? Praat mee...