Baart door administratieve fout niet speelgerechtigd voor Antwerp

Grote problemen voor Sander Baart bij zijn terugkeer in de Belgische competitie. De middenvelder is per abuis niet ingeschreven als lid van de Vlaamse Hockey Liga door zijn nieuwe club Royal Antwerp. Toen zondagochtend de digitale spelerslijst moest worden ingediend voor de wedstrijd tegen Royal Orée, kwam de fout aan het licht. Baart ontbrak in het systeem.

Desalniettemin deed de niet speelgerechtigde Baart mee tegen Orée uit Brussel. Antwerp verloor met 5-2, maar hoorde een paar dagen later dat door het opstellen van Baart, de KBHB Antwerp een ‘forfait’, een reglementaire 5-0 nederlaag, geeft. Vervelender nog is dat de Belgische hockeybond besliste dat de Oranje-speler het seizoen 2016-2017 niet mag spelen voor zijn nieuwe team.

De bond zegt de beslissing te betreuren, maar niet anders te kunnen dan haar eigen reglementen toe te passen. Serge Pilet, Secretaris Generaal van de KBHB: ‘Een onoverkomelijke, maar moeilijke beslissing, die de speler, die niet meer om het Belgisch kampioenschap kan hockeyen, het meest straft. Antwerp zal protest aantekenen en we moeten afwachten of dat iets uithaalt. Alle papieren waren in orde en iedereen wist ruim op tijd dat Baart naar Antwerp zou komen. Toch stond hij niet op de lijst. Ik wil niets liever dan dat hij speelt, maar de beslissing is niet aan mij.’

Van de club Antwerp of de familie Baart, Sanders broer Jeroen is trainer-coach van het 1e mannenteam, is nog geen reactie op het nieuws gekomen. Een aantal Belgische spelers, onder anderen internationals Loïck Luypaert van Braxgata, Tanguy Cosijns van Royal Daring en Thomas Briels en Felix Denayer van Dragons, heeft op Twitter opgeroepen Baart dit seizoen gewoon te laten meedoen. Baart zelf liet 2 dagen geleden nog weten uit te kijken naar het volgende duel.

Tweets over deze situatie: 

Lees verder:

 


2 Reacties

  1. magnus-querqus

    Een heel seizoen niet spelen is wel een hele zware sanctie...

  2. ErikLeonard

    Belachelijke ambtenarij!


Wat vind jij? Praat mee...