Deze teams strijden komende week om een Promotieklasse-ticket

De tickets voor de Hoofdklasse zijn verdeeld en de strijd om de landstitels is bijna beslist. Maar voor de beste nummers twee van de Overgangsklasse en de nummers tien van de Promotieklasse breekt er nog een spannende week aan. Zij strijden dan in een best-of-three om de laatste plekken in de Promotieklasse.

De Reigers is bij de mannen als beste nummer twee van de Overgangsklasse geƫindigd. Daarvoor moest het team uit Hoofddorp in drie duels afrekenen met Huizen. Tegenstander in de volgende best-of-three is Cartouche, dat op de laatste speeldag als tiende van de Promotieklasse eindigde. Het eerste treffen tussen beide ploegen vindt aankomende woensdagavond plaats in Hoofddorp.

Bij de vrouwen gaat het duel tussen promotieklasser Were Di en Ring Pass Delft. Die laatste ploeg kwam na drie gespeelde wedstrijden tegen Schaerweijde als de sterkste runner-up van de Overgangsklasse uit de bus. Donderdag nemen Were Di en Ring Pass voor het eerst tegen elkaar op in Delft.

Best-of-three

Zaterdag staan voor zowel de dames en heren de tweede wedstrijd gepland in Voorburg en Tilburg. Bij een gelijke stand in aantal gewonnen wedstrijden, spelen de teams een dag later een derde, beslissend duel.

De verliezers van de play-outs speelt komend seizoen in de Overgangsklasse. Daarmee volgen zij Almere (dames), Ring Pass (heren) en HBS (dames en heren), die rechtstreeks degradeerden als de nummers elf en twaalf.

Data en tijden van de play-outs dames en heren

Datum Wedstrijd Aanvang
31 mei De Reigers H1 – Cartouche H1 20.30 uur
1 juni Ring Pass Delft D1 – Were Di D1 20.30 uur
3 juni Were Di D1 – Ring Pass Delft D1 12.30 uur
3 juni Cartouche H1 – De Reigers H1 16.00 uur
4 juni* Ring Pass Delft D1 – Were Di D1 12.30 uur
4 juni* De Reigers H1 – Cartouche H1 16.00 uur

*Indien nodig een derde en beslissende wedstrijd

Uitslagen best-of-three nummers twee Overgangsklasse

Datum Wedstrijd Uitslag
24 mei De Reigers H1 – Huizen H1 5-3
25 mei Ring Pass Delft D1 – Schaerweijde D1 0-1
27 mei Schaerweijde D1 – Ring Pass Delft D1 0-1
27 mei Huizen H1 – De Reigers H1 3-1
28 mei Schaerweijde D1 – Ring Pass Delft D1 1-4
28 mei Huizen H1 – De Reigers H1 1-3

 


Wat vind jij? Praat mee...