Fiona Morgenstern nieuwste lid van de hattrickclub

De laatste speelronde van 2023 in de Tulp Hoofdklasse Dames zorgde afgelopen weekend voor een handjevol persoonlijke records. In de Tulp Hoofdklasse Heren schoot Bloemendaal-spits Thierry Brinkman zich met een hattrick naar de subtop.

Tulp Hoofdklasse Dames

Amsterdam sloot de eerste competitiehelft afgelopen zaterdag af met een 1-8 zege bij Rotterdam. In dat duel scoorde Fay van der Elst twee keer waardoor zij voor het eerst in haar loopbaan in één seizoen in de dubbele cijfers terecht komt (elf goals). Ploeggenote Fiona Morgenstern (foto) had ook reden tot lachen: zij maakte tegen Rotterdam haar eerste hattrick in de Hoofdklasse en staat nu op zeven doelpunten, een nieuw persoonlijk record in één jaargang.

Den Bosch-aanvallers Joosje Burg en Maartje Krekelaar konden ook een individueel succesje vieren. Burg maakte uit tegen Pinoké (0-4) haar tiende competitietreffer van het seizoen, een nieuw persoonlijk record. Krekelaar scoorde in dat duel twee keer en tilde haar seizoentotaal naar negen goals, een evenaring van haar productiefste seizoen (2020-2021).

Topscorers na 12 speelronden

SPEELSTER CLUB VD SC SB GOALS
Yibbi Jansen SCHC 1 11 1 13
Fay van der Elst Amsterdam 10 1 11 (+2)
Frédérique Matla Den Bosch 5 5 1 11 (+1)
Joosje Burg Den Bosch 7 3 10 (+1)
Michelle Fillet Amsterdam 5 2 2 9 (+1)
Maartje Krekelaar Den Bosch 7 2 9 (+2)
Pien Dicke SCHC 9 9 (+1)
Jip Dicke HDM 3 5 8

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

Topscorer Jip Janssen (Kampong) bleef afgelopen weekend in een kletsnat Eindhoven droog staan omdat de kraker met Oranje-Rood al na vier minuten werd gestaakt vanwege een onbespeelbaar veld. Uiteraard had ook Sam Lane op die manier weinig gelegenheid zijn productie verder op te voeren. De Nieuw-Zeelandse spits van Oranje-Rood had twee dagen eerder wel twee keer gescoord in het inhaalduel met Schaerweijde (3-1 zege), waardoor zijn competitietotaal naar dertien goals steeg.

Life in the fast Lane: in anderhalf seizoen maakte Sam Lane al 29 competitiegoals voor Oranje-Rood. Foto: Willem Vernes

In de subtop voerde Thierry Brinkman zijn competitietotaal met drie treffers tegen Klein Zwitserland (3-5) op naar zeven. Voor de aanvaller van Bloemendaal was het hattrick nummer vier in de Hoofdklasse: hij maakte ze allemaal in dienst van Bloemendaal én – opmerkelijk genoeg – allemaal in uitwedstrijden. Samen met de Spanjaard Marc Miralles, die ook scoorde tegen KZ, is Brinkman nu clubtopscorer van de Mussen in dit seizoen.

Topscorers na 11 speelronden

SPELER CLUB VD SC SB GOALS
Jip Janssen Kampong 1 13 0 14
Sam Lane Oranje-Rood 6 7 0 13 (+2)
Jeroen Hertzberger Rotterdam 7 4 2 13
Boris Burkhardt Amsterdam 3 6 1 10
Joep Troost Pinoké 4 5 0 9 (+2)
Timo Boers Den Bosch 0 8 0 8 (+1)
Thibeau Stockbroekx Oranje-Rood 8 0 0 8
Marc Miralles Bloemendaal 4 1 2 7 (+1)
Thierry Brinkman Bloemendaal 7 0 0 7 (+3)

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

Bo van Kempen heeft de smaak te pakken. De strafcornerspecialiste van koploper MOP vuurde tegen Klein Zwitserland voor de vijfde speelronde op rij raak en bracht haar competitietotaal daarmee op acht treffers. Veel leverde dat de ploeg uit Vught niet op, want hekkensluiter KZ won met 3-2 en bezorgde MOP de tweede nederlaag van het seizoen. Achter Van Kempen veroverde Victoria’s Claire Moerman met twee goals tegen Ring Pass Delft (3-3) de gedeelde tweede plek op de topscorerslijst: zij staat nu op zes doelpunten, net als de Duitse spits van Leiden, Nicola Pluta.

Topscorers na 10 speelronden

SPEELSTER CLUB GOALS
Bo van Kempen MOP 8 (+1)
Nicola Pluta Leiden 7 (+2)
Claire Moerman Victoria 6 (+2)
Mylee Vos de Mooij Laren 5 (+1)
Lisa van Ierland MOP 5
Freeke van Dongen Push 5 (+1)

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

De zes wedstrijden van de tiende speelronde in de Promotieklasse Heren leverden liefst 41 doelpunten op, een nieuw seizoenrecord. Hurley’s Indra Aerts maakte de grootste sprong in het topscorersklassement: hij scoorde vier keer in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Xenios (7-3). In dat duel maakte Aerts’ ploeggenoot Hjalmar Voskuil twee doelpunten. Hij verstevigde zijn koppositie en staat nu op twaalf treffers. Na Voskuil heeft Noud Borsten (Push) als tweede speler dit seizoen de dubbele cijfers gehaald: hij benutte een strafcorner in het uitduel met Cartouche (2-2).

Topscorers na 10 speelronden

SPELER CLUB GOALS
Hjalmar Voskuil Hurley 12 (+2)
Noud Borsten Push 10 (+1)
Inda Aerts Hurley 9 (+4)
Stijn Draaijer Ede 8
Foppe Houting Gooische 8 (+1)

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...