HK: samenvattingen van twaalf duels in een kletsnat weekend

Op deze kletsnatte zondag incasseerden de vrouwen van Kampong en Den Bosch opnieuw een dreun, behielden de mannen van Kampong hun honderd procent score en boekte Den Bosch Heren 1 de eerste zege van het seizoen. Bekijk hier alle samenvattingen van de derde speelronde in de Hoofdklasse Dames en de vierde speelronde in de Tulp Hoofdklasse Heren.

Hoofdklasse Dames

Tilburg – SCHC 1-2

Rotterdam – Pinoké 1-1

HGC – HDM 5-0

Klein Zwitserland – Bloemendaal 0-1

Amsterdam – Den Bosch 2-0

Hurley – Kampong 3-1

Tulp Hoofdklasse Heren

Bloemendaal – HGC 4-2

Voordaan – Den Bosch 0-4

Oranje-Rood – Rotterdam 3-1

Kampong – Schaerweijde 2-0

Pinoké – Klein Zwitserland 2-2

HDM – Amsterdam 2-2


6 Reacties

 1. henkvvoorschoten

  Afgelopen zaterdag besloten om weer eens live naar een hockeywedstrijd te gaan kijken. Goed om te zien dat scheidsrechters nog steeds niks begrijpen van het aannemen van scoops. Het is complete willekeur welke kant men op fluit, speelsters begrijpen er niks van, publiek niet en scheidsrechters waarschijnlijk ook niet. Mooi voorbeeld is dat er een scoop werd gegeven, deze beland in de cirkel met helemaal niemand in de buurt en er gebeurd qua overtredingen ook helemaal niks, toch krijgt de partij die de scoop gaf 'em tegen. Buiten dit stond het bol van de scheidsrechterlijke dwalingen (doelpunt onterecht afgekeurd) en werd een redelijk gelijkwaardig pot kapot gefloten.

  1. Maikel Rabbers

   Zelden zo’n goed stuk gelezen. Wat fijn dat je weer eens live ging kijken! Heb je later ook nog patatjes met mayo gekocht?

  2. thijsretra

   Ik zou de volgende keer wat later opstaan, word je misschien wat minder zuur wakker

  3. RobDux

   Enige wat ik deel is de interpretatie van de scoop. Dat is een lastige.

 2. JulianVetter

  misschien volgende keer zelf fluiten? Je bent een expert zo te lezen?

 3. rudi wortmann

  denk je nu echt dat men willekeurig een beslissing neemt? misschien heeft die hoge bal beslissing je emoties beïnvloed? hoge bal kan niet op vele manieren worden geïnterpreteerd. Het gaat om het gevaar of wanneer er gevaar kan ontstaan. het wordt tijd dat we eens van dat gezanik op de spel leiders afstappen. het is o zo gemakkelijk om weer eens van de bank af te komen om een wedstrijd te kijken en daarna in de pen te klimmen wanneer je dingen niet aanstaan. spelers maken tientallen fouten, ik hoor daar weinig over, maar als een scheids (in jou ogen) een fout maakt zijn het mislukte mensen. Denk eens na voordat je zo te keer gaat.


Wat vind jij? Praat mee...