Hockey op tv: Ziggo en NOS bij topper Amsterdam-Den Bosch

De camera’s van Ziggo Sport en de NOS staan komende zondag langs de lijn bij de kraker in de Hoofdklasse Dames tussen Amsterdam en Den Bosch. De topper is vanaf 12.00 uur rechtstreeks te zien op Ziggo Kanaal 14 en op Ziggo Sport Select. De NOS zendt zondagmiddag een samenvatting van het duel uit.

Amsterdam en Den Bosch stonden in de reguliere Hoofdklasse al 62 keer eerder tegenover elkaar. De balans slaat in Brabants voordeel uit, met 25 zeges voor Den Bosch tegen 23 overwinningen voor Amsterdam (veertien keer gelijk). De laatste seizoenen zijn de doelpunten schaars in deze kraker: in de zes meest recente onderlinge duels vielen in totaal slechts elf treffers. Het geeft aan hoezeer beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Primeur voor Matla?

Den Bosch-spits Frédérique Matla maakte in haar loopbaan tot nu toe vijf doelpunten tegen Amsterdam, maar scoorde opmerkelijk genoeg nog nooit in de reguliere competitie tegen de grote rivaal uit de hoofdstad. Die vijf treffers kwamen tot stand in de play-offs om de landstitel (vier) en de EuroHockey League (één). Daarnaast verzilverde ze nog twee shoot-outs tegen Amsterdam: één in de play-offs in één in de EHL. Benieuwd of ze er zondag wél een keer in slaagt te scoren in een normaal competitieduel met de ploeg van coach Robbert Tigges.

Frédérique Matla scoorde in haar laatste twee ontmoetingen met Amsterdam: de beide play off-duels in de strijd om de landstitel, die een prooi werd voor de Bossche ploeg. Foto: Willem Vernes

Extra speelronden

Amsterdam en Den Bosch moeten vrijdagavond eerst nog aan de bak in een extra speelronde van de Hoofdklasse Dames. De regerend landskampioen krijgt bezoek van Oranje-Rood, terwijl Amsterdam de Bosderby tegen Hurley speelt. Interessant is ook het treffen tussen Pinoké en HGC, de nummers vijf en twee van de ranglijst.

In de Tulp Hoofdklasse Heren staan deze week ook twee speelronden op het menu. Donderdag gaan de mannen van Amsterdam op bezoek bij Kampong, terwijl Pinoké op eigen terrein HGC ontvangt. Tilburg speelt de Brabantse derby tegen Den Bosch. Alle zes avondwedstrijden zijn te volgen in ons liveblog op de site. Een dag later volgen we ook alle verrichtingen op de velden bij de Hoofdklasse Dames.

Hockey.nl langs de lijn

Redacteuren van hockey.nl zijn donderdagavond aanwezig bij Kampong-Amsterdam en Tilburg-Den Bosch in de Tulp Hoofdklasse Heren. Vrijdag pakken we bij de vrouwen het duel tussen Pinoké en HGC mee. Zondag zijn we van de partij bij de dubbels op Oranje-Rood en Amsterdam. Van al die wedstrijden lees je uitgebreide wedstrijdverslagen. De samenvattingen van alle 24 duels van deze week zie je uiteraard ook zoals vanouds terug op de site.

Programma’s


Wat vind jij? Praat mee...