Hockey op tv: Kraker tussen Pinoké en Oranje-Rood in de schijnwerpers

Er staat weer een nieuw Hoofdklasse-weekend voor de deur met een paar heuse topduels. Zo staan bij de mannen de nummers twee en drie van de ranglijst, Oranje-Rood en Pinoké, tegenover elkaar in het Amsterdamse Bos. Het is dan ook niet gek dat die wedstrijd in de schijnwerpers staat bij de NOS.

Oranje-Rood staat qua puntenaantal gelijk met de koploper Bloemendaal en heeft vier punten meer dan Pinoké. De ploeg van coach Jeroen Baart liet het afgelopen weekend kostbare punten liggen tegen hekkensluiter Laren. Dat duel eindigde in een 2-2 gelijkspel. Pinoké, dat afgelopen weekend Europees kampioen werd, zal na alle EHL-gekte weer de volle aandacht moeten richten op het duel met de nummer 2.

De topper op Pinoké (afslag 14:45 uur) is zondag in de samenvatting te zien bij Studio Sport, dat om 18:10 uur begint en op Nederland 1. Verder zal Viaplay, zoals gewoonlijk, alle wedstrijden live uitzenden.

Kelderkraker bij de vrouwen

Uiteraard wordt er ook deze week op zaterdag gespeeld in de Tulp Hoofdklasse, met als blikvanger het damesduel tussen Bloemendaal en Rotterdam. Bloemendaal staat met een totaal van zeven punten op de laatste plek, maar kan bij winst op een gelijk aantal punten met Rotterdam komen. De verslaggevers van hockey.nl zijn hier langs de lijn te vinden en houden je via het liveblog en de stories op Instagram op de hoogte van het duel.

Op Amsterdam spelen zowel de dames als de heren thuis. Ook hier is hockey.nl vertegenwoordigd. De mannen van Amsterdam ontvangen Schaerweijde, dat met elf punten op de elfde plek staat. Amsterdam heeft slechts drie punten meer en zal dus hard moeten knokken om uit de gevarenzone te blijven. De dames van Amsterdam, de kersverse EHL-winnaar, ontvangen Hurley, dat nu op de zesde plek staat.

Het duel tussen de dames van Tilburg en Oranje-Rood zal ook gevolgd worden door hockey.nl. Tilburg verloor de afgelopen vijf wedstrijden op rij en ook Oranje-Rood bleef de afgelopen weken achter zonder punten. Beide ploegen hebben de punten hard nodig, willen ze niet de rode lantaarn in handen krijgen.


2 Reacties

  1. charliejanssen

    Mooie/spannende potten onderin de dames hoofdklasse. Hopelijk blijven de scheidsrechters rustig en laten ze zich niet beïnvloeden door de trainers aan de kant. Mevrouw boomgaard heeft er in ieder geval een handje van om continu met de scheids in gesprek te gaan…

  2. p-barentsen

    Niet alleen coaches Ook vele anderen. Blijkt iedere week weer lastig voor de scheidsrechters.


Wat vind jij? Praat mee...