Hockey op tv: veel aandacht voor topper Hoofdklasse Dames

De camera’s van Ziggo én NOS staan komende zondag in het Wagener Stadion waar de vrouwen van Amsterdam en HGC tegenover elkaar staan. Dit duel is niet alleen het treffen van Eva de Goede (HGC) tegen haar oude club, maar ook een heuse topper tussen twee nog ongeslagen ploegen in de Hoofdklasse.

Na vier speelronden in dit seizoen hebben Amsterdam en HGC elk tien punten verzameld, twee minder dan koploper Den Bosch. HGC zal van goede huizen moeten komen om te kunnen stunten tegen Amsterdam, dat haar laatste vijf thuisduels met de ploeg uit Den Haag won en daarbij vier keer haar doel schoonhield: 4-0, 4-0, 4-0, 3-0 en 4-2.

De live uitzending van Ziggo Sport begint om 12.00 uur en is te volgen via kanaal 14 en op Ziggo Sport Select. De NOS maakt een samenvatting van de wedstrijd die later op de dag wordt uitgezonden. De wedstrijd is uiteraard ook te volgen in ons vertrouwde liveblog van de Hoofdklasse Dames, dat rond het middaguur online gaat.

Eva de Goede nam vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen HGC één van de goals van Amsterdam voor haar rekening in een 4-2 zege. Foto: Koen Suyk

Tulp Hoofdklasse Heren

In de Hoofdklasse Heren staan zondag niet zes, maar vijf duels op het menu. De wedstrijd tussen Den Bosch en Kampong is uitgesteld vanwege EHL-verplichtingen van beide teams. Zij nemen vanaf donderdag deel aan de EHL Ranking Cup, een samengesteld toernooi van die overgebleven ploegen uit het afgelopen EHL-seizoen. Den Bosch-Kampong staat nu voor vrijdag 5 november op de agenda.

Voor de vijfde speelronde staat de Brabantse derby tussen Oranje-Rood en Tilburg op het menu en neemt koploper Bloemendaal het thuis op tegen hekkensluiter Hurley, dat als enige ploeg dit seizoen nog zonder punten is. Naaste belager Pinoké gaat op bezoek bij Klein Zwitserland. Met 21 doelpunten uit de eerste vier wedstrijden zijn De Steekneuzen bezig aan een ongekend productieve competitiestart.

Verslaggevers van Hockey.nl zijn zondag aanwezig bij de dubbels op Klein Zwitserland en Amsterdam. Verder houden we je van alle andere wedstrijden in de Tulp Hoofdklasse Heren op de hoogte in het liveblog dat om 14.15 uur online komt op onze site.

Programma’s


Wat vind jij? Praat mee...