Hockey op tv: volop aandacht voor drie topwedstrijden

Drie heerlijke topwedstrijden in de Tulp Hoofdklassen staan dit weekend volop in de belangstelling. De camera’s van Viaplay staan opgesteld bij Rotterdam-Kampong (zaterdag) en Bloemendaal-Pinoké (zondag) bij de mannen. NOS Studio Sport reist af naar het Wagener Stadion, waar de vrouwen van Amsterdam en SCHC elkaar ontmoeten.

Tijdens de negentiende speelronde in de Tulp Hoofdklasse Heren staan de ploegen in de topvier – de plekken die rechtgeven op deelname aan de play-offs – tegenover elkaar. Koploper Kampong gaat op bezoek bij nummer drie Rotterdam, terwijl Bloemendaal (tweede op de ranglijst) het opneemt tegen Pinoké, dat vierde staat. Kampong en Bloemendaal zijn al zeker van het toetje om de landstitel, voor Rotterdam en Pinoké is dat nog geen uitgemaakte zaak. Er staat dus veel op het spel dit weekend.

Pittige klus voor Rotterdam en Pinoké

De laatste Rotterdamse zege op Kampong dateert van 24 november 2019: 3-2 aan de Hazelaarweg door goals van Thijs van Dam en Jeroen Hertzberger (twee). Boet Phijffer scoorde twee keer tegen namens Kampong. Na die zege bleef Rotterdam vijf keer op rij zonder winst op Kampong. Pinoké zal zich van zijn beste kant moeten laten zien om een resultaat te behalen tegen Bloemendaal. De Steekneuzen wonnen maar één van hun laatste negentien duels met de Mussen.

Viaplay besteedt uitgebreid aandacht aan de twee topduels bij de mannen. De uitzending van zaterdag in Rotterdam – met uitgebreide voorbeschouwing – begint om 16.10 uur, twintig minuten voordat de bal gaat rollen aan de Hazelaarweg. Een dag later begint de live-uitzending van de streamingsdienst in Bloemendaal om 14.25 uur.

Topduel Amsterdam-SCHC

NOS Sport zendt zondag een samenvatting uit van de vrouwentopper Amsterdam-SCHC. Die is te zien in Studio Sport op NPO 1 om 18.10 uur en uiteraard ook op NOS.nl en in de NOS-app. SCHC is de trotse koploper in de Tulp Hoofdklasse Dames en won afgelopen donderdag voor het eerst de Gold Cup door Den Bosch aan de Oosterplas te verslaan (1-2). Ook Amsterdam, tweede op de ranglijst, kent een ijzersterk seizoen en kan de competitie in theorie nog altijd afsluiten met de eerste plek. Het verschil tussen beide topploegen bedraagt momenteel vijf punten.

Ook hockey.nl is zondag aanwezig in het Wagener Stadion. We reizen ook af naar Den Haag, waar de vrouwen van Klein Zwitserland het om 12.45 uur opnemen tegen Hurley. Een belangrijk duel met het oog op de strijd tegen degradatie (KZ) én de strijd om de play-offs (Hurley). Daarna kijken we ook met belangstelling naar het duel tussen de mannen van KZ en de kersverse bekerwinnaar Den Bosch. Beide ploegen maken nog altijd kans op een ticket voor de play-offs.

Oranje-Rood op titelkoers

Verder brengen we in de Promotieklasse Dames een bezoek aan Oranje-Rood, dat op koers ligt voor het kampioenschap. De ploeg van coach Rob Haantjes, vorig seizoen gedegradeerd uit de Hoofdklasse, neemt het in Eindhoven op tegen directe concurrent Groningen. Bij winst op die ploeg heeft Oranje-Rood als koploper zeven punten voorsprong op Groningen, met daarna nog vier speelronden op de kalender.


Wat vind jij? Praat mee...