Geduldig Den Bosch wint eerste duel tegen dapper HDM

Den Bosch heeft het eerste duel van de halve finale in de play-offs gewonnen in Den Haag. Dat deed de ploeg door HDM met 0-2 te verslaan. Dat ging niet eenvoudig voor de landskampioen. HDM hield lang stand en pas in de slotminuten sloegen de Brabanders toe via Imme van der Hoek en Joosje Burg. 

Vol van vertrouwen. Met wat Haagse bluf. Zo stond de thuisploeg donderdagavond op het eigen veld. Wat een verschil met een jaar eerder. Toen de ploeg van Ivar Knötschke haar playoff-ontgroening kreeg en de eerste wedstrijd tussen dezelfde teams in 0-4 voor de Bossche dames eindigde. HDM was volwassener. Bezig met zichzelf. Niet met het grote Den Bosch. En dat hield de ploeg bijna het hele duel vol. 

Via Lidewij Welten, Maartje Krekelaar en Joosje Burg kreeg Den Bosch voldoende kansen. Vooral de snelheid over rechts viel op. Telkens konden de Brabanders via de buitenkant de cirkel van Julia Remmerswaal in. Maar keer op keer leverde dat geen resultaat op. Flora Peel en Tessa Clasener waren vaak het Bossche eindstation. 

Den Bosch heeft alle reden om te juichen na een treffer. Foto: Bart Scheulderman

Zelfs toen Frédérique Matla tweemaal haar strafcorner mocht laten zien – met een slag en sleep – hield HDM stand. Eerst was het Erica Sanders die het schot onschadelijk maakte, later plukte Remmerswaal de push hoog uit haar doel. 

Haagse bluf

De Haagse bluf kwam helemaal naar boven toen Tesssa Beetsma een corner haalde voor de thuisploeg. Onder luid gejuich van het publiek was het Pien van Nes die aanlegde, maar haar push ging dwars door het midden. Een eitje voor Josine Koning, die voor het eerst echt in actie moest komen. HDM ging met 0-0 maar bovendien een goed gevoel rusten. 

Direct na rust was het Welten die de eerste echte kans van de wedstrijd kreeg. Eigenhandig onderschepte de aanvaller de bal bij Clasener en had vrij baan richting Remmerswaal. Welten koos voor haar backhand, maar die vloog centimeters voorlangs. Het startsein voor een moeilijk kwart voor de Hagenaars. Het was even overleven geblazen. 

Den Bosch kreeg drie corners. Eerst was er het schot van Rosa Fernig, daarna volgde de flats van Sanne Koolen en tot slot pushte Matla. Maar telkens was daar die Haagse bluf. En de uitstekende keepende Remmerswaal, die haar ploeg in het derde kwart in de wedstrijd hield. 

Tessa Beetsma in actie voor HDM in de eerste wedstrijd van de halve finales in de play-offs tegen Den Bosch. Foto: Bart Scheulderman

HDM leefde nog. Het publiek voegde zich nog even achter de thuisploeg. ‘Haags kwartiertje’ galmde op de goed bezette tribunes. HDM haalde ook haar tweede strafcorner. Iedereen in Den Haag geloofde even in een wonder. Een stunt. Maar de variant leverde geen resultaat op. 

Haags kwartiertje

In dat ‘Haags kwartiertje’ deed Den Bosch natuurlijk ook nog mee. En toen HDM net geloof kreeg in een goed resultaat, sloegen de geduldige  Brabanders toe. De vijfde strafcorner was raak voor de ervaren bezoekers. Aangever Imme van der Hoek tikte de bal hoog het doel in: 0-1. HDM was de teleurstelling nog niet te boven toen meteen ook de 0-2 viel via Joosje Burg, die attent reageerde voor het HDM-doel. En daar even Remmerswaal mee blesseerde. De belangrijkste vrouw van HDM kon door. De thuisploeg zette nog een keer aan, maar de overtuiging ontbrak.

Het ‘Haags kwartiertje’ werd een teleurstelling. Het dapper spelende HDM mocht aan een goed resultaat ruiken, maar Den Bosch was de slimste en sterkste. Zaterdag in het eigen stadion aan de Oosterplas kan de landskampioen het karwei ‘gewoon’ alweer afmaken.

Teleurstelling bij HDM. Foto: Bart Scheulderman

HDM – Den Bosch 0-2 (0-0)

56. Imme van der Hoek 0-1 (SC)
57. Joosje Burg 0-2


4 Reacties

 1. rhilterman

  hoe krijg full screen bij live stream?

 2. bartherklots

  Waar is de wedstrijd?

  1. robertkieboom

   Hdm-DB doe eens een gok?

 3. bartherklots

  Vanuit Den Haag zendt hockey.nl de wedstrijd live uit.


Wat vind jij? Praat mee...