Hockey op tv: Ziggo bij hdm-Pinoké, NOS naar Bloemendaal

Ziggo Sport is zondag aanwezig bij de subtopper tussen hdm en Pinoké in de Hoofdklasse Dames, het duel tussen de nummers zeven en vijf van de ranglijst. De NOS reist af naar Bloemendaal, waar de koploper van de Tulp Hoofdklasse Heren het opneemt tegen Amsterdam.

De live-uitzending van Ziggo gaat van start om 12.00 uur en is te zien op Kanaal 14 en Ziggo Sport Select. De wedstrijd begint om 12.10 uur. Hdm wil eindelijk weer eens winnen van Pinoké. De laatste vijf ontmoetingen in competitieverband tussen beide ploegen resulteerden in vier zeges voor De Steekneuzen en één gelijkspel. Op eigen veld verloor hdm de laatste drie duels met Pinoké en kwam het geen enkele keer tot scoren: 0-4, 0-1 en 0-1.

Samenvatting Bloemendaal-Amsterdam

De camera’s van de NOS staan zondag op ’t Kopje bij het duel tussen koploper Bloemendaal en Amsterdam. Bloemendaal is dit seizoen als enige ploeg nog ongeslagen en verspeelde na negen speelronden pas twee punten (tegen Den Bosch, 3-3). Dé man in vorm bij De Mussen is Thierry Brinkman. De aanvaller maakte dit seizoen al tien doelpunten en dat waren allemaal veldgoals.

Brinkman is nog maar drie doelpunten verwijderd van een nieuw persoonlijk record. In de seizoenen 2016-2017 en 2020-2021 kwam hij telkens tot twaalf treffers voor Bloemendaal. Het moet raar lopen wil de Oranje-international dat aantal niet ruimschoots passeren in deze jaargang. Brinkman kwam in zijn clubloopbaan zeven keer tot scoren tegen Amsterdam. Alleen tegen Kampong (tien goals) en SCHC (acht) trof hij vaker doel. Amsterdam is gewaarschuwd.

Thierry Brinkman scoorde in het kalenderjaar 2021 in 25 wedstrijden al negentien keer in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Koen Suyk

Liveblogs

Zoals elke wedstrijddag zijn er ook komende zondag op onze site weer liveblogs van de speelronden in de Hoofdklasse Dames en de Tulp Hoofdklasse Heren. Hierin houden we je op de hoogte van de doelpuntenmakers, zetten we prestaties in perspectief met feiten en cijfers en posten we actiefoto’s vanaf de diverse velden. Onze verslaggevers zijn aanwezig bij het duel tussen Oranje-Rood en Victoria (Dames). Voor de kwakkelende Eindhovense ploeg is dat het eerste optreden na het ontslag van coach Stefan Duyf. Ook zijn we bij de dubbel op SCHC, waar de vrouwen tegen Bloemendaal spelen en de mannen het opnemen tegen Tilburg. Dat laatste duel is een heuse kraker in de kelder van de Hoofdklasse Heren.

Verder brengen we zondag ook een bezoek aan de mannen van Voordaan, die in de Promotieklasse thuis tegenover Schaerweijde staan. Dat duel is een heuse topper: Voordaan bezet de derde plek, Schaerweijde staat tweede achter koploper hdm. Overzichten van de Promotieklasse Dames en Heren vind je uiteraard zondag terug op de site.

Programma’s


1 Reactie

  1. aernoud-lippmann

    Voor Aanstaand weekend 2 wedstrijden om 12.10 .....😳Welke komt op Ziggo ?


Wat vind jij? Praat mee...