Hockey op tv: Ziggo bij vrouwen HGC, NOS naar topper HK Heren

De camera’s van Ziggo Sport en de NOS staan ook komende zondag weer langs de lijn om het hockey in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren in beeld te brengen. Bij de vrouwen staat er donderdag al een extra speelronde op de planning. Het overgrote deel van al deze wedstrijden zal online via livestreams te volgen zijn. En uiteraard mis je niets als je onze liveblogs volgt.

Hoofdklasse Dames

Ziggo Sport zendt zondag tijdens de vierde speelronde in de Hoofdklasse Dames het duel tussen HGC en Oranje-Rood live uit. De wedstrijd begint om 12.10 uur, de uitzending op Kanaal 13 en Ziggo Sport Docu begint tien minuten eerder. HGC, met uiteraard Eva de Goede in de gelederen, begon met twee zeges uitstekend aan het nieuwe seizoen en draait voorlopig bovenin mee in de Hoofdklasse. Oranje-Rood is nog zonder winst in de eerste twee speelronden. De Eindhovense ploeg speelde thuis gelijk tegen Bloemendaal (2-2) en verloor afgelopen zondag nipt bij Amsterdam (2-1).

Tulp Hoofdklasse Heren

De NOS brengt zondag in een Studio Sport-uitzending een uitgebreide samenvatting van de topper tussen Kampong en Bloemendaal. Beide ploegen staan voor de 44ste keer tegenover elkaar in de reguliere Hoofdklasse. Kampong bleef in zijn laatste zes thuisduels met De Mussen zonder zege (G2 V4) en zal er alles aan willen doen om die reeks te doorbreken. De laatste thuiszege op Bloemendaal in competitieverband dateert alweer van 22 maart 2015 (2-1).

Duel tussen Florian Fuchs (Bloemendaal) en Lars Balk (Kampong). Foto: Willem Vernes

De ontwikkelingen bij deze kraker zijn vanaf 14.45 uur ook onderdeel van het liveblog op hockey.nl, waarin we alle overige wedstrijden uit de Tulp Hoofdklasse Heren ook nauwlettend volgen. Zo gaat Den Bosch op bezoek bij Rotterdam op jacht naar zijn eerste zege van het seizoen en spelen Tilburg en Hurley een belangrijke wedstrijd onderin de Hoofdklasse. Beide ploegen zijn als enigen nog zonder punt dit seizoen.

Hockey.nl langs de lijn

De redacteuren van hockey.nl zijn donderdag aanwezig bij twee wedstrijden van de midweekse speelronde in de Hoofdklasse Dames: Den Bosch-Hurley en Kampong-hdm. Verder bezoeken we zondag uiteraard ook de kraker Kampong-Bloemendaal en pakken we de dubbel op HGC mee. Na het duel tussen de vrouwen van HGC en Oranje-Rood volgen we de verrichtingen van de HGC-mannen tegen Klein Zwitserland.

Het liveblog van de Dames Hoofdklasse start om 12.00 uur, dat van de Tulp Hoofdklasse Heren om 14.00 uur. Van alle duels die wij bezoeken zijn het wedstrijdverslag en diverse interviews met de hoofdrolspelers te vinden in de app en op de site. Zondagavond kun je zoals altijs alle hoogtepunten van de gespeelde duels in de Hoofdklasse op hockey.nl bekijken.

Programma’s

 


8 Reacties

 1. bovandenbeemtgmail-com

  Kan er niet een zender gemaakt worden voor alleen hockey, want als je nu hockey wilt kijken moet je een abonnement hebben en kun je een wedstrijd kijken per weekend

 2. hockey7

  Jammer dat heren nooit live worden uitgezonden. Aan een uitgebreide samenvatting heb je ook niet super veel

 3. selectielieveheersbeestje

  Jammer dat de NOS de heren topper Kampong-Bloemendaal niet rechtstreeks uitzendt. Eyecons heeft de onbemande camera's nog steeds niet onder controle. Na een kwartje middenlijn kijken, geef ik het meestal op. Dan liever live bij Rotterdam-Den Bosch!

  1. frank-kooijmans

   Het blijft amateursport ben ik bang, ook in dit opzicht helaas. Sommige clubs hebben het wel goed voor elkaar.

  2. aernoud-lippmann

   WK Wielrennen .......🥲

 4. goud

  Wat zullen ze bij hockey.nl blij zijn dat het gezeur op uitzendingen binnenkort voorbij is; veel te negatief voor sponsor ziggo

 5. haags-hopje

  @ goud, wat een onbetamelijke reactie! Wilt u zich snel bekend maken?

 6. barbara-frese

  Ik heb geen probleem met eyecons. Het is gratis en registreren kost 1 minuut. Iets is beter dan niets. Live is sowieso altijd het leukst. 😁


Wat vind jij? Praat mee...