Hockey op tv: Ziggo in HK Dames bij topper SCHC-Den Bosch

De camera’s van Ziggo Sport staan zondag in Bilthoven langs de lijn bij de topper tussen SCHC en Den Bosch in de Hoofdklasse Dames. Voor SCHC is het na het eerdere thuisduel met Amsterdam (2-2) de tweede topwedstrijd van dit seizoen. De met blessures geplaagde formatie van coach Lucas Judge hoopt eindelijk weer eens te winnen van de Bossche formatie.

De laatste zege van SCHC op Den Bosch stamt van ruim zes jaar terug. Op 29 maart 2015 werd het 3-2, door Bilthovense doelpunten van Carlien Dirkse van den Heuvel, Maike Stöckel en Michelle van der Pols. Namens Den Bosch deden Lidewij Welten en Maartje Paumen wat terug. Sinds die zege bleef SCHC in de reguliere competitie – thuis én uit – elf keer op rij zonder winst tegen de Brabantse succesformatie (G4 V7).

Wie stopt Matla?

Het wordt ook interessant om te zien of de speelsters van SCHC erin slagen Frédérique Matla in toom te houden. De Bossche spits kwam in haar laatste tien Hoofdklasseduels telkens tot scoren (21 goals in totaal) en heeft het de laatste maanden vooral in uitwedstrijden op haar heupen. Matla liet in haar laatste vier uitduels – met achtereenvolgens HGC, hdm, Bloemendaal en Kampong – steeds een hattrick noteren. Van de acht goals die ze in de Hoofdklasse tegen SCHC maakte, kwamen er zes tot stand op het hoofdveld van de Bilthovense club. SCHC is dus gewaarschuwd.

Frédérique Matla, dit seizoen al goed voor veertien doelpunten in zes duels. Foto: Willem Vernes

NOS afhankelijk van honkbal

De NOS besluit zaterdagavond rond 18.00 uur pas of ze zondag met hun camera’s naar de kraker Amsterdam-Rotterdam in de Tulp Hoofdklasse Heren gaan. Die beslissing hangt af van de ontwikkelingen in de Holland Series van het honkbal tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam. Als er in de serie van best-of-seven géén zevende onderlinge wedstrijd noodzakelijk is, dan verzorgt de NOS een live-uitzending van de hockeyclash in het Wagener Stadion. Sowieso zal de NOS de dameswedstrijd SCHC-Den Bosch zondagmiddag in samenvatting uitzenden.

Zoals je van ons gewend bent zijn alle twaalf wedstrijden in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren ook te volgen in de liveblogs. Redacteuren van Hockey.nl staan dit weekend langs de lijn bij SCHC-Den Bosch (dames) en SCHC-Hurley (heren), Amsterdam-hdm (dames) en Amsterdam-Rotterdam (heren) en bij Den Bosch-Bloemendaal (heren). De samenvattingen van alle wedstrijden zie je vanaf zondagavond op onze site.

Programma’s


Wat vind jij? Praat mee...