Hockey op tv: Ziggo naar hdm-Den Bosch, NOS bij Heren KZ

De camera’s van Ziggo Sport en de NOS staan ook komende zondag weer langs de lijn om het hockey in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren in beeld te brengen. Bij de mannen staat er vrijdag nog een extra speelronde op de planning. Het overgrote deel van al deze wedstrijden zal online via livestreams te volgen zijn. 

Hoofdklasse Dames

De tweede speelronde in de Hoofdklasse Dames kent zondag met hdm-Den Bosch een aantrekkelijk affiche. Ziggo Sport zendt de clash tussen de revelatie van vorig seizoen – hdm werd vierde en nam deel aan de play-offs om de landstitel – en de regerend landskampioen zondag vanaf 12.00 uur live uit op Kanaal 14 en op Ziggo Sport Select. Het duel in Den Haag begint om 12.10 uur.

Hdm gaat proberen voor het eerst sinds 7 november 1993 (0-0) een thuisnederlaag te voorkomen tegen de Bossche topploeg, die al twintig keer op rij met de volle buit van het hdm-hoofdveld stapte. Of dat lukt, kun je uiteraard ook volgen in ons vaste liveblog van de Hoofdklasse Dames.

Lidewij Welten vorig seizoen namens Den Bosch in actie tegen hdm. Foto: Bart Scheulderman

Tulp Hoofdklasse Heren

De NOS brengt zondag in een Studio Sport-uitzending een uitgebreide samenvatting van het duel tussen Klein Zwitserland en Oranje-Rood. Het ambitieuze KZ, met veel nieuwelingen in de selectie, begon de competitie vorige week met een 4-3 overwinning op Tilburg.

De ontwikkelingen bij dat duel zijn vanaf 14.45 uur ook onderdeel van het liveblog op hockey.nl, waarin we alle overige wedstrijden uit de Tulp Hoofdklasse Heren ook nauwlettend volgen. Met Den Bosch-Pinoké en Bloemendaal-Rotterdam staan er op voorhand twee aantrekkelijke duels op het menu.

Thuisdebuut De Goede

De redacteuren van hockey.nl zijn zondag verder aanwezig bij de duels Amsterdam-Oranje-Rood (Dames), Amsterdam-Tilburg (Heren) en bij het eerdergenoemde duel tussen de vrouwen van hdm en Den Bosch. Verder zijn we met onze eigen camera bij het officiële thuisdebuut van Eva de Goede bij HGC, dat het opneemt tegen Victoria.

Het liveblog van de Dames Hoofdklasse start om 12.00 uur, dat van de Tulp Hoofdklasse Heren om 14.00 uur. Van alle duels die wij bezoeken zijn het wedstrijdverslag en diverse interviews met de hoofdrolspelers te vinden in de app en op de site. Zondagavond kun je alle hoogtepunten van de gespeelde duels in de Hoofdklasse op hockey.nl bekijken.


1 Reactie

  1. jasper1980

    Weet er imand of er morgen live streem is van hgc den bosch


Wat vind jij? Praat mee...