Hockey op TV: zowel NOS als Ziggo bij hervatting Hoofdklasse

Op tv is er aanstaande zondag aandacht voor de hervatting van de Hoofdklasse. Ziggo Sport is live bij de dameswedstrijd tussen Oranje-Rood en Laren en ook de NOS zendt hockey uit. Zij kiezen voor een samenvatting van de topper tussen de mannen van Bloemendaal en Kampong.

Vooral het programma van de mannen is om je vingers bij af te likken. Met Bloemendaal – Kampong, Oranje-Rood – Amsterdam en Rotterdam – Den Bosch, staan er drie toppers op de planning. Onderin is er ook een directe strijd: Klein Zwitserland ontvangt Tilburg. Bij de dames in het Amsterdamse Bos treffen buren Hurley en Amsterdam elkaar en zal Victoria hopen op een stuntje tegen Pinoké.

Ook hockey.nl is bij een aantal wedstrijden aanwezig om van minuut tot minuut verslag te doen in ons liveblog. We zijn al wat eerder bij Bloemendaal, om naast de mannentopper, ook het damesduel van de Mussen tegen Kampong te verslaan. Bij Oranje-Rood blijven we hangen en zijn we present bij het duel van de dames tegen Laren, maar ook van de mannen tegen Amsterdam. In de strijd om degradatie doen we verslag van Klein Zwitserland tegen Tilburg (mannen) en we zijn in Rotterdam voor de topper tegen Den Bosch (mannen).

Archiefbeeld van de wedstrijd tussen Klein Zwitserland en Tilburg. Foto: Willem Vernes

Samenvattingen nog dezelfde avond

De NOS zendt een samenvatting en interviews van Bloemendaal-Kampong zondagavond uit in de Studio Sport-uitzending van 18.10 uur. Op hockey.nl zie en lees je zondagmiddag ook interviews met de hoofdrolspelers en daar vind je nu dezelfde avond nog alle samenvattingen van de duels uit de Hoofdklasse. Het samenvattingenprogramma Hoofdklasse Hockey bij Ziggo Sport komt te vervallen.

Alle wedstrijden worden met ingang van 1 maart vastgelegd met behulp van automatische cameraregistratie. Deze nieuwe en kostenefficiënte vorm van registreren is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Eyecons Hockey, 360SportsIntelligence en de HHcv, het samenwerkingsverband van de Hoofdklasse-clubs. Het systeem waarmee de wedstrijden worden vastgelegd, bestaat uit tien vaste camera’s die de wedstrijden uit verschillende standpunten opnemen. Momenteel wordt het systeem uitgerold bij de Hoofdklasseclubs.

De camera’s bij de Hoofdklasseclubs


4 Reacties

 1. slbal

  Jammer. Samenvatting op ziggo van de wedstrijden vond ik altijd wel leuk. En wat als er weer Formule 1 is, gaat de hockeywedstrijd dan weer naar betaalde ziggo kanaal??

 2. lynnBosman

  ^ dat lijkt me wel, zal ook bij vroege topwedstrijden zijn uit de PL of La Liga.

  1. pimhdm

   Of kanaal 13

 3. magnus-querqus

  Live wedstrijden prima, hoe meer hoe beter! Eyecons = treurnis ten top!


Wat vind jij? Praat mee...