Jeroen Hertzberger: twintig goals in zijn laatste tien duels

Er komen mooie weken aan voor Jeroen Hertzberger. De 37-jarige goalgetter van Rotterdam voert met zes goals de topscorerslijst aan en is nog maar vijf goals verwijderd van een nieuw doelpuntenrecord aller tijden in de Hoofdklasse. Bij de vrouwen delen Fay van der Elst (Amsterdam) en Gitte Michels (Hurley) de koppositie op de topscorerslijst.

Tulp Hoofdklasse Dames

Van der Elst en Michels staan na het dubbelweekend in de Tulp Hoofdklasse Dames elk op zes treffers. Michels dankt dat mede aan haar hattrick van vorige week vrijdag tegen Bloemendaal (0-3). De strafcornerspecialiste werd de tweede speelster ooit van Hurley met drie goals in één wedstrijd, na Joelle Ketting in 2010 tegen Victoria (2-7). Van der Elst kwam in de topper tegen SCHC (3-4 zege) eenmaal tot scoren. Haar laatste drie goals werden stuk voor stuk voorbereid door Felice Albers.

Hurley-topscorer Gitte Michels. Foto: Willem Vernes

Achter Van der Elst en Michels staan Joosje Burg (Den Bosch) en Kari Stam (Pinoké) ook hooggenoteerd met elk vier treffers. Burg produceerde vorige week vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Oranje-Rood (3-0 zege) haar eerste hattrick in de Hoofdklasse.

Topscorers na vier speelronden

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
Fay van der Elst Amsterdam 5 1 6
Gitte Michels Hurley 4 2 6
Joosje Burg Den Bosch 3 1 4
Kari Stam Pinoké 4 4
Michelle Fillet Amsterdam 2 1 3
Freeke Moes Amsterdam 3 3
Frédérique Matla Den Bosch 1 1 1 3
Jip Dicke HDM 1 2 3
Yibbi Jansen SCHC 3 3
Pien Dicke SCHC 3 3
Trijntje Beljaars SCHC 1 2 3

Klik hier voor de volledige lijst met doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

Onderweg naar een nieuw eeuwig doelpuntenrecord in de Hoofdklassehistorie vierde Jeroen Hertzberger afgelopen zondag tussendoor een ander hoogtepuntje: door zijn twee treffers tegen Laren (3-7 zege) liet hij zijn 400ste en 401ste officiële doelpunt voor Rotterdam aantekenen, een dijk van een mijlpaal.

 

Hertzberger staat met de komende wedstrijden met Rotterdam tegenover respectievelijk Kampong, Pinoké en Den Bosch. Grote kans dat hij na die wedstrijden Roderick Weusthof heeft geëvenaard of zelfs overtroffen als topscorer aller tijden van de Hoofdklasse. Weusthof’s record staat op 346 treffers, Hertzberger staat na zondag op 342 goals. Gezien de huidige vorm van de routinier mogen we vuurwerk verwachten: Hertzberger was in zijn laatste tien competitieduels goed voor twintig (!) doelpunten.

Topscorers na drie speelronden

SPELER CLUB VD SC SB TOTAAL
Jeroen Hertzberger Rotterdam 3 2 1 6
Tjep Hoedemakers Rotterdam 4 1 0 5
Timo Boers Den Bosch 0 4 0 4
Sam Lane Oranje-Rood 2 2 0 4
Boris Burkhardt Amsterdam 1 2 0 3
Zach Wallace Bloemendaal 3 0 0 3
Luke Friederich Laren 2 1 0 3
Joep Troost Pinoké 2 1 0 3

Klik hier voor de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

De Duitse aanwinst van Leiden, Nicola Pluta, scoorde voor de vierde speelronde op rij in de Promotieklasse Dames. Zij staat bovenaan de topscorerslijst met vijf treffers. In het kielzog van Pluta kwam ook Laren’s Mylee Vos de Mooij weer tot scoren: zij was in haar laatste drie wedstrijden voor Laren telkens trefzeker.

Opvallend is de doelpunten in de Promotieklasse dit seizoen vrij schaars zijn. Na dertig wedstrijden is er pas 88 keer gescoord, een tegenvallend gemiddelde van 2,93 goals per duel. Drie van de vijf speelronden leverden maar zestien goals op.

Topscorers na vijf speelronden

SPEELSTER CLUB GOALS
Nicola Pluta Leiden 5
Mylee Vos de Mooij Laren 4
Anne Verbeek Laren 3
Lisa van Ierland MOP 3

Klik hier voor de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

Noud Borsten verstevigde zijn koppositie op de topscorerslijst door in de 5-2 thuiszege van Push op Voordaan twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. Achter hem bezet Stijn Draaijer (Ede) de tweede plek met vijf treffers. Hij kwam op bezoek bij Cartouche (1-1) voor de vierde speelronde op rij tot scoren en is de enige speler in de Promotieklasse met zo’n doelpuntenserie.

Topscorers na vijf speelronden

SPELER CLUB GOALS
Noud Borsten Push 8
Stijn Draaijer Ede 6
Hjalmar Voskuil Hurley 5
Filip Scheepens Voordaan 5
Borja Llorens Hurley 4
David Blom Nijmegen 4
Jelmer Uildriks SCHC 4
Conor Empey SCHC 4
Cédric Terwel SCHC 4
Pim Haring Tilburg 4
Teun van Pelt Tilburg 4

Klik hier voor de volledige lijst met doelpuntenmakers


1 Reactie

  1. LiesedeVos

    Ik hoop echt dat Jeroen Delmee Jeroen H toevoegt aan de NL selectie.


Wat vind jij? Praat mee...