Komt er een nieuwe klasse in het tophockey?

De KNHB is voornemens een nieuwe klasse in te voeren tussen de Hoofdklasse en Overgangsklasse in: de Promotieklasse. Dat maakte Erik Gerritsen, directeur van de KNHB, zaterdag 17 juni bekend tijdens de Algemene Vergadering van de bond in Utrecht. De nieuwe klasse zou vanaf het seizoen 2018-2019 ingevoerd moeten worden. 

Gerritsen: ‘Het doel van de Promotieklasse, spelend in 1 poule, is het creëren van een aantrekkelijke competitie voor de clubs onder de Hoofdklasse, die moet leiden tot een betere doorstroom in de Nederlandse topcompetities en talentontwikkeling moet stimuleren.’

In gesprek

De KNHB is op dit moment in gesprek met clubs in de verschillende klassen over de mogelijkheid tot invoering van de Promotieklasse. Het overgangsjaar voor invoering zou het seizoen 2017-2018 worden en de nieuwe structuur moet vanaf 2018-2019 worden ingevoerd.


3 Reacties

  1. PetervanWagensveld

    Dat zou een hele grote stap voorwaarts zijn. Elftallen kunnen zich beter ontwikkelen waardoor de hoofdklasse uiteindelijk veel beter zal worden met het publiek als grootste winnaar. Zou ook een stap kunnen zijn naar entree voor bezoekers en TV rechten. Gewoon zo snel mogelijk doen en heel goed kijken hoe de voordelen echt benut kunnen worden en de nadelen opgevangen kunnen worden. In de hoofdklasse moet dat de TV refferee ingevoerd moeten worden, eenvoudig om het feit dat hockey sneller en fysiek harder wordt, waardoor de scheidsrechter het niet meer bij kunnen houden en daardoor te veel verkeerde beslissingen nemen met als gevolg irritatie bij de spelers en het publiek. De strafcorner moet definitief afgeschaft worden, die hoort niet meer bij dit spelletje en gaat steeds meer op de Russische roulette lijken, terwijl de huidige strafcorner het spel alleen maar ontsiert. en niets toevoegt.

  2. GabyvanHout

    Het afschaffen van de strafcorner gaat wel erg ver. 2 punten voor een velddoelpunt en 1 voor een corner lijkt me een betere optie. IHL.

  3. hickey-family

    Krijgen we weer een soort van jong hoofdklasse idee zoals in 2014? Denken jullie dat deze tussenstap de entree en het verschil tussen hoofdklasse en overgangsklasse kleiner gaat maken? - ben heel nieuwsgierig maar nog niet positief gestemd - welke clubs uit de overgnagsklasse zouden hun budget op willen hogen om dit te bereiken?


Wat vind jij? Praat mee...