Kraker Rotterdam – HGC zondag live bij de NOS

De kraker in de Hoofdklasse Heren tussen Rotterdam en HGC in de Hoofdklasse Heren is zondag live te zien bij de NOS op NPO1. De wedstrijd begint zondagmiddag om 14.45. uur. Het commentaar bij de wedstrijd wordt verzorgd door Philip Kooke.

Ook hockey.nl is zondag op het sportpark aan de Hazelaarweg aanwezig om via de live-updates verslag te doen bij de voorlaatste volledige speelronde van dit kalenderjaar.

De meeste veldcompetities zijn afgelopen, maar in de Hoofdklasse gaan de ploegen nog twee speelronden door. Behalve de kraker in Rotterdam is ook de wedstrijd tussen de heren van Amsterdam en Pinoké zondag zeer interessant. Daar zijn wij als hockey.nl bij om te zien welke van de twee ploegen kan aanhaken bij de subtop. Een nederlaag voor Amsterdam kan de met oude kwaaltjes kampende ploeg van coach Santi Freixa wel eens vroegtijdig uitschakelen voor de play-offs.

Ziggo Sport heeft de derby in het Amsterdamse Bos ook uitgekozen als wedstrijd van de week. Klaas Vermeulen, oud-speler van Amsterdam, is zondag de analist voor het programma Hoofdklasse Hockey, dat zondag om 23.05 wordt uitgezonden. Daarin behalve een ruime samenvatting van Pinoké – Amsterdam ook de hoogtepunten van de andere duels uit de Hoofdklasse Heren en Livera Hoofdklasse Dames.

Tanguy Cosyns redde op de eerste speeldag een punt voor Amsterdam tegen Pinoké. Foto: Koen Suyk

Uitgebreid aandacht is er ook voor Oranje-Rood dat net als Amsterdam het mes op de keel heeft staan. Het team van coach Robert van der Horst treft op papier in Tilburg een gemakkelijker tegenstander. In ons liveblog houden we je zondagmiddag ook op de hoogte van alle ontwikkelingen in Eindhoven.

Livera Hoofdklasse Dames

In de Brabantse lichtstad staat eerder die dag een boeiend duel uit de Livera Hoofdklasse Dames op het programma: Oranje-Rood tegen Pinoké. Respectievelijk de nummers vier en vijf van de ranglijst. Willen de Amsterdamse dames nog serieus aanspraak kunnen maken op een play0ff-ticket dan mogen ze in ieder geval niet verliezen. Het gat tussen beide ploegen is nu vijf punten.

Net zo spannend als bovenin is de strijd onderin de Hoofdklasse Dames. Victoria ontvangt zondagmiddag Bloemendaal. De Mussen begonnen met drie zeges op rij geweldig aan de competitie, stonden zelfs even bovenaan, maar strijden inmiddels alweer tegen degradatie. Een zege op Victoria is een must om niet verder in de problemen te komen. Wij zijn in Rotterdam aanwezig om te kijken hoe de promovendus zich staande houdt.


1 Reactie

  1. haags-hopje

    Kijk aan! De publieke omroep reist helemaal naar Rotterdam, in plaats van Kampong of Amsterdam... Het kan dus toch....


Wat vind jij? Praat mee...