Landelijke jeugd: Amsterdam, Weert en Bloemendaal naar finale

Zaterdagmiddag zijn bij de Landelijke A- en B-jeugd de tweede duels in de halve finale van de play-offs om de landstitel gespeeld. Bij de Jongens A worden de tickets voor de finale op 24 juni in Den Bosch pas morgen verdeeld in de derde en beslissende wedstrijd, terwijl bij de Meisjes A Amsterdam de eindstrijd bereikte na een tweede zege op Push.

Jongens A

Oranje-Rood (foto) en Kampong hebben zaterdagmiddag een derde playoff-wedstrijd afgedwongen tegen respectievelijk Nijmegen en Pinoké. Oranje-Rood trakteerde Nijmegen op een duidelijke 5-1 nederlaag en maakte zo het nipte 4-3 verlies van vorige week goed. Bij de Eindhovenaren was Bodie Bérénos belangrijk met twee treffers, terwijl ook Loek van der Velden, Max de Bie en Lucas van Bergeijk een doelpuntje meepikten. Namens Nijmegen benutte Silas Lageman bij een 3-0 achterstand nog een strafbal, maar het lukte de bezoekers daarna niet de marge verder te verkleinen.

Kampong knokte zich dankzij twee rake strafcorners van Tammo van der Meer naar een derde wedstrijd tegen Pinoké (2-0 zege). De ploeg uit Utrecht had de eerste playoff-wedstrijd tegen de Amsterdammers vorige week nog na shoot-outs verloren. Morgen gaan beide ploegen op het terrein van Kampong op herhaling (aanvang 16.00 uur) en wordt duidelijk wie naar de finale om de landstitel gaat.

Oranje-Rood – Nijmegen 5-1
Bodie Bérénos 1-0
Loek van de Velden (sc) 2-0
Bodie Bérénos 3-0
Silas Lageman (sb) 3-1
Max de Bie 4-1
Lucas van Bergeijk 5-1
Het derde en beslissende duel vindt plaats op zondag 18 juni (bij Oranje-Rood)

Kampong – Pinoké 2-0
Tammo van der Meer (sc) 1-0
Tammo van der Meer (sc) 2-0
Het derde en beslissende duel vindt plaats op zondag 18 juni (bij Kampong)

Meisjes A

Bij de Meisjes A verzekerde Amsterdam zich als eerste van een ticket voor de finale van het landskampioenschap door met 2-1 te winnen bij Push. Een strafcorner van Eva Booij bezorgde de bezoekers de volle buit, en dat was na de eerdere winst via shoot-outs in het eerste onderlinge duel van vorige week de genadeklap voor Push.

In de andere halve finale nam Den Bosch MA1 tegen HGC revanche voor de verloren wedstrijd van vorige week. Aan de Oosterplas zorgden goals van Naomi Hopman (twee) en Julia van den Heuvel voor een duidelijke 3-0 overwinning. Zondag staan beide ploegen in Den Bosch opnieuw tegenover elkaar voor de derde en beslissende wedstrijd (aanvang 15.00 uur).

Push – Amsterdam 1-2
Catrien Stolle 0-1
Zara-Lee Wang 1-1
Eva Booij (sc) 1-2
Amsterdam naar finale om landskampioenschap

Den Bosch – HGC 3-0
Naomi Hopman 1-0
Naomi Hopman 2-0
Julia van den Heuvel 3-0
Het derde en beslissende duel vindt plaats op zondag 18 juni (bij Den Bosch)

Jongens B

Bloemendaal mag volgende week zaterdag strijden om de landstitel in de Landelijke Jeugd B. Een kleine uitzege bij Pinoké (0-1) was voldoende voor een plek in de finale, aangezien de ploeg de eerste wedstrijd vorige week ook al met die cijfers had gewonnen.

Bloemendaal weet pas zondagmiddag wie de tegenstander in de finale wordt: Kampong dwong zaterdagmiddag een derde wedstrijd af door Laren via shoot-outs te verslaan. Beide ploegen hadden elkaar in de reguliere zeventig minuten in evenwicht gehouden met het nodige spektakel: 4-4. Het beslissende duel vindt morgen plaats op het terrein van Laren (aanvang 12.00 uur).

Laren – Kampong 4-4
Hjalmar Voskuil 0-1
Chuck Caupain 1-1
Sam Vlasman 2-1
Thomas Lo 2-2
Floris Breedtveld (sc) 3-2
Olivier Koevermans (sc) 3-3
Olivier Charbon 4-3
Thomas Lo (sc) 4-4
Kampong wint na shoot-outs
Het derde en beslissende duel vindt plaats op zondag 18 juni (bij Laren)

Pinoké – Bloemendaal 0-1
Siem Kors 0-1
Bloemendaal naar de finale om het landskampioenschap

Meisjes B

Weert heeft zich als eerste geplaatst voor de eindstrijd van het landskampioenschap. De Limburgse meiden wonnen ook hun tweede playoff-duel met Push en mogen volgende week zaterdag in Den Bosch een gooi doen naar de landstitel.

Tegenstander in dat duel wordt Gooische of Rotterdam. Die beide ploegen spelen zondag om 15.00 uur hun derde en beslissende playoff-wedstrijd. Rotterdam revancheerde zich zaterdag voor de eerdere nederlaag tegen Gooische en zegevierde met 3-2, mede dankzij twee treffers van Bente van der Veldt.

https://www.instagram.com/p/BVcR_ZVjEaH/
Gooische – Rotterdam 2-3
Emma van Santbrink (sc) 0-1
Dieuwertje Meijer (sc) 0-2
Bente van der Veldt 1-2
Bente van der Veldt 2-2
Britt van Gent (sc) 2-3
Het derde en beslissende duel vindt plaats op zondag 18 juni (bij Gooische)

Weert – Push 3-0
Jasmina Smolenaars 1-0
Daphne Nikkels 2-0
Anne van Poppel 3-0
Weert naar de finale om het landskampioenschap


Wat vind jij? Praat mee...