PO2016: Uitslagen Eerste Klasse Dames en Heren

1 Golden goal, 5 thuiszeges, 24 doelpunten en Jochem Myjer. Het resultaat van 1 avondje play-offhockey in de Eerste Klasse. Met name de thuisspelende dames deden goede zaken, maar Caroline van Duren was toch wel het goudhaantje bij uitstek.

Woensdag 18 mei om 20.30 uur vonden de 1e wedstrijden uit een best-of-3 serie plaats van de play-offs in de Eerste Klasse, mannen en vrouwen. De ‘beste’ nummers 1 strijden tegen de ‘slechtste’ nummers 1 en de 2e nummers 1 spelen tegen de 3e nummers 1. De winnaars over 3 duels promoveren naar de Overgangsklasse. De verliezers spelen nog een play-offronde tegen de nummers 11 uit de Overgangsklasse.

Ook de nummers 2 spelen play-offs. Opnieuw neemt de ‘beste’ nummer 2 het op tegen de ‘slechtste’ nummer 2. En de 2e nummers 2 spelen tegen de 3e nummers 2. De winnaars spelen nog een play-offronde tegen de nummers 10 uit de Overgangsklasse. De verliezers zijn uitgespeeld.

Voor het complete resterende play-offoverzicht, kan je terecht op onze pagina.

Dames

Bij de dames kenden de thuisspelende nummers 1 weinig problemen. EHV versloeg Helmond met 2-0 door doelpunten van Sanne Vormeer en Liz Koopman. HBS maakte in eigen huis zelfs een doelpuntje meer tegen Ring Pass. Sabine de Boer, Femke Joustra en Lisa Blok scoorden voor de Bloemendalers.

Nummer 2 MEP won ook de thuiswedstrijd. Tegen Beuningen werd een 0-1 achterstand omgebogen naar 3-1 dankzij 2 goals van Janneke Vissers en een strafbal van Isis Wilgendaal. Else Averes scoorde, eveneens uit een strafbal, voor Beuningen.

AthenA was de enige Eerste Klasse-damesploeg die thuis niet won woensdag, maar de Amsterdammers verkochten de huid duur. Er moest een golden goal van Caroline van Duren aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen. Elise Keizer (AthenA) en Esther Inthorn (Leiden) hadden in de reguliere speeltijd gescoord.

48. Lisa Blok 3-0
54. Gele kaart Floor Schotsman (Ring Pass)

Heren

Roomburg kon het in eigen huis, ondanks de aanmoedigingen van cabaretier Jochem Myjer niet bolwerken tegen Zwolle. Pieter-Jan Voerman scoorde 2 maal uit de strafcorner voor de bezoekers. Jarmo van der Veldens aansluitingstreffer in de 69e minuut kwam te laat.

Zwart-Wit en Venlo leken op een verlenging af te stevenen, tot Maarten van Beers in de 67e minuut uit een strafcorner scoorde. Ook een soort golden goal, want daarna werd er niet meer doelgetroffen, waardoor de Bredanaars er met de winst vandoor gaan. Andere doelpunten waren van Thijmen Bantje (Zwart-Wit) en Luis Tavares (Venlo).

Eén doelpuntje in de 22e minuut bleek voldoende voor de overwinning van VVV. Het lukt de heren van Groningen tot op heden dus nog niet het succes van de dames -promotie afdwingen- te evenaren. N. Lengkeek maakte de enige treffer uit een strafcorner.

De bezoekers uit Oss bleken uiteindelijk te sterk voor HUDITO: het werd 1-4 het in Delft met 3 doelpunten van de man met de prachtige naam Kewali Zonneveld. Na de 0-2 maakte HUDITO nog de aansluitingstreffer uit een strafcorner van Bart Nelck, maar het lukte de mannen uit Delft niet om de gelijkmaker te maken. Een derde treffer van Zonneveld en een goal van Rogier vd Boogaard zorgden voor de 1-4 stand op het scorebord.

Roomburg – Zwolle (H) 1-2

21. Pieter-Jan Voerman (sc) 0-1
45. Pieter-Jan Voerman (sc) 0-2
69. Jarmo van der Velden (sc) 1-2

Zwart-Wit – Venlo (H) 2-1

49. Thijmen Bantje 1-0
63. Luis Tavares (sb) 1-1
67. Maarten van Beers (sc) 2-1