PO2016: Phoenix & HBS door in OVK (H), Groningen promoveert

Bij de play-offs/play-out van de Heren Overgangsklasse en Eerste Klasse werden vandaag de 2e wedstrijden in de best-of-three gespeeld. De Heren van Groningen promoveren in Amersfoort in de reguliere speeltijd door met 1-2 te winnen van AMHC. Phoenix weet zich te handhaven in de Overgangsklasse. In Aerdenhout eindigt de wedstrijd in shoot-outs en gaat Rood-Wit er met de winst vandoor. Zij spelen morgen de 3e wedstrijd tegen Zwart-Wit in Breda. HBS – Hudito eindigt in 3-0, waarmee de Bloemendaalse heren volgend seizoen opnieuw een plaats in de Overgangsklasse bezetten.

Phoenix – Roomburg 3-2 (2-1)

Na de wedstrijd van afgelopen woensdag waarin Roomburg met 2-0 voor kwam te staan, ging de 2e play-off-wedstrijd tussen Phoenix en Roomburg gelijk op. Even leek het erop dat Roomburg er met de buit vandoor ging, maar Jarmo vd Velden miste bij een stand van 2-2 een strafbal. In de verlenging maakte Bastiaan Tenge de golden goal waarmee Phoenix zich handhaaft in de Overgangsklasse en Roomburg volgend seizoen weer uitkomt in de Eerste Klasse.

5′ Bart Zoutendijk 0-1
23′ Laurens Ashouwer 1-1
34′ Max Leber 2-1
50′ Dylan de Boer 2-2
73′ Gele kaart Flip Kaptein – Roomburg
76′ Gele kaart Ewoud Spruitenburg – Roomburg
91′ Bastiaan Tenge 3-2 (golden goal)

Rood-Wit – Zwart-Wit 1-1 (0-1)

Waar de 1e play-off-wedstrijd tussen Rood-Wit en Zwart-Wit met overtuigende cijfers werd gewonnen (het werd 3-0 bij de Eerste Klasser thuis), moesten er vandaag shoot-outs aan te pas komen om het duel te beslechten. Rood-Wit ging er met de winst vandoor, waardoor de teams zich kunnen gaan opmaken voor de beslissende wedstrijd morgen in Breda.

17′ Thijmen Bantje 0-1
69′ xx 1-1

Rood-Wit wint na shoot-outs.

Amersfoort – Groningen 1-2 (1-1)

Eerste Klasser Groningen pakt in 2 wedstrijden de promotie naar de Overgangsklasse. Vroeg in de wedstrijd valt een goal voor Groningen, maar die wordt afgekeurd. Coen Beekhuizen zet kort daarop Amersfoort op een voorsprong, maar de Groningers weten de stand op 1-1 te krijgen en gaan daarmee de rust in. In de 61e minuut is Lennart Schuur trefzeker uit een strafbal en dat blijkt afdoende om zijn team promotie op te leveren.

10′ Coen Beekhuizen 1-0
28′ Niels Hesseling 1-1
61′ Lennart Schuur 1-2 (sc)

groningen heren 1 promotie naar ovk

HBS – Hudito 3-0 (2-0)

HBS weet thuis met klinkende cijfers Hudito te verslaan en handhaaft zich in de Overgangsklasse. In de 1e helft zorgden Ossewaarde en Verhoeff er al voor dat HBS ontspannen de rust in kon bij een stand van 2-0. In de 2e helft wat commotie rond een stick die vast bleef zitten met een aantal kaarten tot gevolg. In de 61e minuut staan beide teams weer compleet op het veld en maakte Noam de afsluitende 3-0.

14′ Tim Ossewaarde 1-0 (sc)
27′ Verhoeff 2-0
42′ Gele kaart Sake Hermans – HBS
55′ Gele kaart Christiaan Juffermans – HBS
55′ Gele kaarten HBS en Hudito
56′ Gele kaart Vd Kaaij – HBS