PO2016: Almere naar HK, SCHC naar OVK; S’weijde wint 2e duel

De 2e wedstrijden in de best-of-3-serie van de play-outs. Tilburg en Almere zetten woensdag al een sterke 1e stap richting promotie door de thuiswedstrijd te winnen. Zaterdag konden Hoofdklassers Schaerweijde en SCHC in eigen huis de stand gelijk trekken. De Zeister ploeg lukte dat ternauwernood na een absolute thriller in De Kuil. Morgen valt de beslissing in Tilburg. Stichtsche faalde en degradeert door toedoen van Almere, dat we volgend jaar op het hoogste niveau terugzien.

Zie de round-up van woensdagavond voor de uitslagen van de 1e wedstrijden.

Voor het complete resterende play-offoverzicht, kan je terecht op onze pagina.

Aanvullingen? Mail ze naar redactie@hockey.nl.

Schaerweijde – Tilburg 2-2 Schaerweijde wint na shoot-outs 5-4

Schaerweijde kwam 2 maal op voorsprong in de reguliere speeltijd door goals van Casper Horn. De Zeister ploeg liet opponent Tilburg echter ook 2 keer langszij komen door rake strafcorners van Tim Swaen, waarvan de laatste in een uispeelcorner. De Brabanders drukten door in de verlenging en kregen diverse kansen, waar doelman Arek Matuszak adequaat op reageerde. Tijdens de shoot-outs stond Matuszak opnieuw zijn mannetje en pakte de inzet van Casper van Wandelen en Joep de Natris. Zondag spelen Tilburg en Schaerweijde de beslissende wedstrijd.

47. Daan Dullemeijer 1-0
57. Tim Swaen (sc) 1-1
63. Gele kaart Thijn Knetemann (Schaerweijde)
65. Casper Horn 2-1
68. Gele kaart Tijn Lissone (Schaerweijde)
70. Tim Swaen (sc) 2-2

SchaerweijdeTilburgWillemVernesSchaerweijdeTilburgWillemVernes2

(foto’s: KNHB/Willem Vernes)

SCHC – Almere (H) 0-2

Wat een sensatie voor Almere. De ploeg van coach Alex Verga promoveert dankzij 2 zeges op SCHC naar de Hoofdklasse. De Flevolanders pakten in de 31e minuut de voorsprong via Koen van Hamersveld. Deze werd vlak voor tijd verdubbeld door een doelpunt van Manuel Verga. De 2 nederlagen betekenen automatisch ook het einde van het Stichtsche verblijf in de Hoofdklasse. De ploeg van Albert-Kees Manenschijn speelt volgend jaar Overgangsklasse.

31. Koen van Hamersveld 0-1
50. Gele kaart Marc Schwarz
67. Manuel Verga 0-2

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...