PO2016: HK Dames geen problemen; SCHC en Schaerweijde verliezen

De eerste play-offronde voor de Hoofdklassers eindigden voor de heren in mineur, terwijl de dames tevreden kunnen terugkijken. Woensdag 18 mei om 20.30 uur vonden de 1e wedstrijden uit een best-of-3 serie plaats om promotie/degradatie in de Hoofdklasse en Overgangsklasse.

Dames

Bij de vrouwen strijden tot nu toe succesvol Bloemendaal en Pinoké voor lijfsbehoud. Uitdagers Were Di en Nijmegen werden koelbloedig verslagen. Were Di kwam nog wel op voorsprong in Tilburg door Ilse Brouwers, maar Tamara Gruter maakte met 2 doelpunten in 2 minuten de Bloemendaalse achterstand ongedaan. Voor Pinoké scoorde Dana Luijkx 2 maal, beide keren uit een strafcorner.

Heren

Bij de heren was de 1e poging van SCHC en Schaerweijde om hun plekje in de Hoofdklasse te behouden minder succesvol. Tilburg kwam al in de 1e helft op 2-0 door goals van Jaap Groels en Joep de Natris. Schaerweijdes offensief na rust was niet voldoende voor een verlenging. Het werd slechts 2-1.

SCHC delfde het onderspit door een golden goal in de 79e minuut van Dider Meijer. In de reguliere speeltijd werd het 1-1 door doelpunten van Erwin Kruisbrink (Almere) en Roderic Schwirtz (SCHC).

Voor het complete resterende play-offoverzicht, kan je terecht op onze pagina.

Were Di – Bloemendaal (D) 1-2

20. Ilse Brouwers 1-0
24. Tamara Gruter 1-1
26. Tamara Gruter 1-2