PO2016: EHV en HBS promoveren naar OVK, QZ houdt stand

De 3e en beslissende wedstrijden pakten bar slecht uit voor de 2 overgangsklassers Venlo en Zwolle. Beide ploegen degraderen na een nederlaag tegen een eersteklasser. Dit betekent dat we volgend jaar de dames van EHV en HBS gaan zien in de Overgangsklasse. Slechts QZ wist, na Schaerweijde zaterdag reeds, het vege lijf te redden via de 3e wedstrijd van de play-offs. Leiden werd met 0-1 verslagen.

Kijk hier voor het overzicht en alle uitslagen van de play-offs / play-outs.

Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl.

EHV – Venlo 2-1

Beide ploegen hadden hun thuiswedstrijd gewonnen. Overgansgklasser Venlo deed dat zaterdag met zoveel overtuiging (3-0) dat zij voorafgaand aan het 3e duel met EHV in het voordeel leken. Dit leek tijdens de wedstrijd eventjes het geval toen EHV de leiding nam dankzij Sanne Kulaleen. Liz Koopman trok echter enkele minuten later de stand al gelijk. En een kwartier in de 2e helft schoot Judith van de Zande raak. Dit bleek de laatste treffer van de middag, waardoor Van de Zandes goal promotie naar de Overgangklasse voor EHV betekent. Venlo staat het plekje af en zien we volgend seizoen in de Eerste Klasse.

HBS – Zwolle 4-3 …na golden goal

Wat een succes voor HBS. De Bloemendalers slagen erin een jaar na de degradatie weer terug te keren in de Overgangsklasse. HBS versloeg Zwolle over 3 duels. Zondag kwamen de Noord-Hollanders 0-2 achter in eigen huis, maar vochten zich met 2 doelpunten van Emanuels op gelijke hoogte. Het werd zelfs 3-2 door Van Driel. De Zwolse Dhymara Lacroes bracht de stand nog naar 3-3. In de verlenging lukte het alsnog voor HBS met een golden goal van Femke Joustra.

Leiden – QZ 0-1

De duels tussen Leiden en QZ blonken niet uit in doelpunten. De 1e ontmoeting op woensdag werd 1-1 waarna eersteklasser Leiden na shoot-outs aan het langste eind trok. Zaterdag werd het 1-0 voor QZ door een doelpunt van Judith Ellenbroek. En zondag maakte Ruth Linders de enige treffer van de wedstrijd, waardoor de Nijmeegse ploeg zich handhaaft in de Overgangsklasse. Leiden was dicht bij promotie, maar zal volgend jaar weer in de Eerste Klasse spelen.

60. Ruth Linders (sc) 0-1