PO2016: 3 Eersteklassers (D) winnen 1e slag

De 1e wedstrijden in de best-of-3-serie om promotie/degradatie tussen de Overgansklasse en Eerste Klasse-vrouwenteams. De eersteklassers speelden thuis en dat leek in hun voordeel. 3 Van de 4 thuisploegen wonnen de 1e duels.

Voor het complete resterende play-offoverzicht, kan je terecht op onze pagina.

EHV – Venlo (D) 2-1

Wieke Ratering van EHV zag 2 minuten voor tijd kans om een verlenging in Enschede te voorkomen en de winnende voor haar ploeg binnen te schieten uit een strafcorner. De bezoekers van Venlo waren al in de openingsfase op 0-1 gekomen door Annemarie Engels. Sanne Vormeer had, eveneens uit een strafcorner, voor de 1-1 getekend.

8. Annemarie Engels 0-1
23. Gele kaart Nieke Laumans (Venlo)
32. Sanne Vormeer (sc) 1-1
68. Wieke Ratering (sc) 2-1

HBS – Zwolle (D) 7-5

HBS en Zwolle troffen maar liefst 12 keer doel samen. Overgangsklasser Zwolle leek op rozen te zitten toen het na 11 minuten spelen op 0-3 stond in Bloemendaal. De thuisploeg kwam echter terug tot 3-3. Nogmaals kwam de Overijsselse ploeg op voorsprong, maar ook dat gat werd gedicht. De overwinning ging alsnog naar HBS door goals van de 2 Sterres. Sterre Minkenbergs 5-4 werd nog gelijk gemaakt door Raisa Kerssies, maar de doelpunten van Sterre Kramer en opnieuw Minkenberg kwamen de bezoekers niet meer te boven.

49. Raisa Kerssies 5-5
50. Gele kaart Ashley Groothuis (Zwolle)
57. Sterre Kramer 6-5
61. Sterre Minkenberg 7-5

MEP – Schaerweijde (D) 0-1

Schaerweijde had aan 1 doelpunt voldoende om MEP te verslaan. Rosanne van Dijk sloeg in de 64e minuut toe uit een strafcorrner. Een mooi uitgangspunt voor de Overgangsklasse-ploeg voor aanstaande zaterdag in Zeist.

64. Rosanne van Dijk (sc) 0-1

Leiden – QZ (D) 1-1 …Leiden wint na shoot-outs (3-2)

Leiden en QZ rekten de wedstrijd tot het uiterste. Reguliere speeltijd en verlenging boden geen uitkomst, het werd 1-1 door goals van Anouk Verdonschot en Laura Conijn, waardoor shoot-outs nodig waren. Leiden kwam daarin op achterstand, maar trok uiteindelijk toch met 3-2 aan het langste eind.

18. Anouk Verdonschot 0-1