Marcel Balkestein naar Duitse Crefelder HTC

Marcel Balkestein speelt, in tegenstelling tot eerdere berichtgevingen over zijn hockeypensioen, volgend seizoen voor Crefelder HTC in Duitsland. Hij voegt zich bij de andere 2 Nederlanders Roderick Musters en Joris Eshuis, waarvan deze week bekend werd dat zij overstapten van Schwarz Weiss Nuess naar Crefelder. Dit meldt de club uit Krefeld op de website.

Crefelder, afgelopen seizoen nummer 5 in de Bundesliga, uit zich erg tevreden over de komst van de Nederlander. Ze roemen de rijke ervaring van Balkestein. Coach Matz Mahn zegt dat hij blij is dat overstap eindelijk rond is. ‘Het contact met Marcel bestaat al 3 jaar, dus we zijn er blij dat het nu past. Marcel is een speler die met zijn ervaring ons zal helpen om onze doelen te bereiken. Wij zijn van mening dat hij door zijn houding en kwaliteiten onze jonge spelers aanzienlijk kan verbeteren.’

Eerder werd al bekend dat Balkestein met zijn eigen hockeyschool actief blijft in de hockeywereld. Daarnaast zal hij volgend seizoen een dag in de week Oranje-Rood Dames 1-coach Toon Siepman assisteren.

De 35-jarige Balkestein speelde 15 jaar voor Oranje Zwart en werd met de Eindhovenaren 4 keer landskampioen (in 2005, 2014, 2015 en 2016). De verdediger kwam 108 keer uit voor het Nederlands Elftal, hij stopte na het Wereldkampioenschap in Den Haag in 2014 als international, waar Oranje het zilver veroverde. Dat was ook de kleur van de medaille die hij in Londen op de Olympische Spelen van 2012 won.


Wat vind jij? Praat mee...