Niemand maakte in 2023 meer competitiegoals dan Jip Janssen

Jip Janssen (Kampong) en Sam Lane (Oranje-Rood) gaan de winterstop in als de twee meest trefzekere spelers van het seizoen 2023-24. Na de allerlaatste speelronde van dit kalenderjaar behoren beide spelers ook tot de meest productieve spelers van de Tulp Hoofdklasse in héél 2023.

Tulp Hoofdklasse Heren

Op de twaalfde en laatste speelronde van 2023 voegde Janssen met een rake strafbal één doelpunt toe aan zijn competitietotaal, zijn vijftiende treffer van dit seizoen. Oranje-Rood-aanvaller Sam Lane scoorde twee keer tijdens de 3-2 zege op Den Bosch en kwam daarmee op gelijke hoogte met Janssen. Kijken we naar de topscorerslijst van heel 2023, dan maakte niemand dit jaar in de Tulp Hoofdklasse meer doelpunten dan Janssen.

Hij vuurde 34 keer raak voor Kampong, waarvan 31 keer uit een strafcorner. Rotterdam-aanvaller Jeroen Hertzberger volgt in het jaarklassement op gepaste afstand met 28 doelpunten. De Nieuw-Zeelander Sam Lane vuurde in 2023 25 keer raak namens Oranje-Rood en mag zich de meest scorende buitenlander van de Tulp Hoofdklasse van het afgelopen kalenderjaar noemen.

Sam Lane scoorde in 2023 veertien keer uit een strafcorner en elf keer uit veldaspel. Foto: Orange Pictures/Jan Kruijdenberg.

Topscorers na twaalf speelronden

SPELER CLUB VD SC SB GOALS
Jip Janssen Kampong 1 13 1 15
Sam Lane Oranje-Rood 7 8 0 15
Jeroen Hertzberger Rotterdam 7 4 2 13
Boris Burkhardt Amsterdam 4 7 1 12
Timo Boers Den Bosch 0 8 1 9
Joep Troost Pinoké 4 5 0 9
Thibeau Stockbroekx Oranje-Rood 8 0 0 8
Thierry Brinkman Bloemendaal 7 0 0 7
Marc Miralles Bloemendaal 4 1 2 7

Klik hier voor de volledige lijst van doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

Leiden-aanvaller Nicola Pluta kwam afgelopen zondag tegen Nijmegen (2-3 zege) voor de derde wedstrijd op rij tot scoren en kwam daarmee op gelijke hoogte met MOP-verdediger Bo van Kempen. Beide speelsters staan nu bovenaan de topscorerslijst met acht treffers.

De vrouwen van Leiden na de 2-3 zege bij Nijmegen. Foto: Instagram Leiden Dames 1

De wedstrijden van de laatste speelronde in de Promotieklasse Dames – inclusief het vooruitgespeelde duel Push-Huizen (3-1) – leverden afgelopen zondag slechts veertien treffers op. Dat is een evenaring van het laagterecord dat eerder dit seizoen op de zesde speelronde werd bereikt.

Topscorers na elf speelronden

SPEELSTER CLUB GOALS
Nicola Pluta Leiden 8
Bo van Kempen MOP 8
Claire Moerman Victoria 6
Mylee Vos de Mooij Laren 5
Lisa van Ierland MOP 5
Freeke van Dongen Push 5

Klik hier voor de volledige lijst van doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

Achter topscorer Hjalmar Voskuil (Hurley) en naaste volger Noud Borsten (Push) deden twee spelers afgelopen weekend goede zaken in de jacht op de topscorerstitel. Stijn Draaijer maakte bij Voordaan (3-4 zege) zijn negende doelpunt van het seizoen en kwam daarmee op gelijke hoogte met Hurley’s Indra Aerts. Nijmegen-aanvaller Tijn Stuve scoorde twee keer tegen Hurley (2-2) en staat nu ook op negen treffers.

Topscorers na elf speelronden

SPELER CLUB GOALS
Hjalmar Voskuil Hurley 12
Noud Borsten Push 10
Stijn Draaijer Ede 9
Indra Aerts Hurley 9
Tijn Stuve Nijmegen 9
Foppe Houting Gooische 8

Klik hier voor de volledige lijst van doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...