Topscorerslijsten: Noud Borsten op koers voor veertig goals

De eerste speelronde in de Tulp Hoofdklasse leverden meteen drie hattricks op: van Yibbi Jansen (SCHC), Fay van der Elst (Amsterdam) en Zach Wallace (Bloemendaal). Ook een verdieping lager was het raak: daar maakten Pim Haring (Tilburg) en Noud Borsten (Push) elk drie doelpunten. Laatstgenoemde voert daarmee de topscorerslijst in de Promotieklasse Heren aan.

Tulp Hoofdklasse Dames

Fay van der Elst droeg met drie doelpunten bij aan de 9-0 overwinning van Amsterdam op Rotterdam, de grootste Amsterdamse thuiszege ooit op de Rotterdamse ploeg. Voor de 24-jarige aanvaller van de landskampioen was het haar eerste hattrick ooit in de Hoofdklasse. Ze staat inmiddels op 45 doelpunten in de topcompetitie.

Zoals we inmiddels van haar gewend zijn schoot ook Yibbi Jansen meteen weer met scherp. De topscorer van het EK in Mönchengladbach afgelopen zomer nam in de uitwedstrijd van SCHC tegen Bloemendaal (0-6) de helft van de Bilthovense productie voor haar rekening, wat leidde tot haar achtste hattrick in de Hoofdklasse. Jansen staat door haar drieklapper nu op 98 officiële doelpunten in dienst van SCHC.

Fay van der Elst: eerste hattrick in de Hoofdklasse. Foto: Willem Vernes

Topscorers na de eerste speelronde

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOTAAL
Fay van der Elst Amsterdam 2 1 3
Yibbi Jansen SCHC 3 3
Michelle Fillet Amsterdam 1 1 2
Maria Verschoor Amsterdam 2 2
Frédérique Matla Den Bosch 1 1 2
Mea de Vries Kampong 2 2

Klik hier voor de volledige lijst van doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

De Engelse Bloemendaal-aanwinst Zach Wallace schitterde meteen bij zijn debuut voor de Mussen. In het thuisduel met Schaerweijde van zaterdag (7-1) maakte hij drie goals, waaronder een vlammende volley na een scoop in de cirkel van Jasper Brinkman. Wallace heeft met zijn hattrick nu al zijn productie van het gehele vorige seizoen geëvenaard (drie goals in dienst van HGC).

Op de topscorerslijst van het nog prille seizoen zijn ook de usual suspects Thierry Brinkman (Bloemendaal) en Jeroen Hertzberger (Rotterdam) alweer op een prominente plaats terug te vinden. Brinkman scoorde twee keer tegen Schaerweijde en staat nu op exact honderd velddoelpunten in de Hoofdklasse. Ook Hertzberger vuurde al meteen twee keer raak tegen Amsterdam (2-4 zege) en nadert een mijlpaal bij Rotterdam: hij is nog drie goals verwijderd van zijn vierhonderdste (!) officiële treffer voor Heren 1.

Jeroen Hertzberger legt aan uit een strafcorner. Foto: Willem Vernes

Topscorers na de eerste speelronde

SPELER CLUB VD SC SB TOTAAL
Zach Wallace Bloemendaal 3 0 0 3
Thierry Brinkman Bloemendaal 2 0 0 2
Karst Timmer HGC 1 1 0 2
Sam Lane Oranje-Rood 1 1 0 2
Jeroen Hertzberger Rotterdam 1 1 0 2

Klik hier voor de volledige lijst van doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

Na drie speelronden in de Promotieklasse Dames voeren acht (!) speelsters het topschuttersklassement aan met elk twee treffers. De teams van Ring Pass en MOP zijn vertegenwoordigd met elk twee speelsters: Simone van Daal en Lise Bom namens Ring Pass en Frederique Vernooij en Bo van Kempen namens de club uit Vught.

Topscorers na drie speelronden

SPEELSTER CLUB GOALS
Sam Luttmer Huizen 2
Mylee Vos de Mooij Laren 2
Nicola Pluta Leiden 2
Elena Cosic Leonidas 2
Frederique Vernooij MOP 2
Bo van Kempen MOP 2
Simone van Daal Ring Pass 2
Lise Bom Ring Pass 2

Klik hier voor de volledige lijst van doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

Na drie speelronden mag Noud Borsten (hoofdfoto) zich voorlopig de meest trefzekere speler van de Promotieklasse Heren noemen. De centrale verdediger en strafcornerspecialist van Push maakte er dit seizoen al zes: drie op de eerste speeldag en drie afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Xenios (3-3). We lopen een heel klein beetje op de zaken vooruit. Maar als Borsten dit gemiddelde vasthoudt, tikt hij aan het eind van het seizoen de veertig treffers aan.

Pim Haring was op dreef bij Tilburg en nam de gehele productie tegen Cartouche voor zijn rekening (0-3). De van Oranje-Rood overgkomen verdediger is zodoende na Borsten de tweede speler die een hattrick maakt in dit jonge seizoen.

Topscorers na drie speelronden

SPELER CLUB GOALS
Noud Borsten Push 6
Filip Scheepens Voordaan 4
Stijn Draaijer Ede 3
Borja Llorens Hurley 3
David Blom Nijmegen 3
Tijn Stuve Nijmegen 3
Teun van Pelt Tilburg 3
Pim Haring Tilburg 3

Klik hier voor de volledige lijst van doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...