Play-offs Landelijk A en B: spektakel in Nijmegen en Amsterdam

Zaterdagmiddag zijn bij de Landelijke A- en B-jeugd de eerste duels in de halve finale van de play-offs om de landstitel gespeeld. Bij de Jongens A zorgden Nijmegen en Oranje-Rood voor vuurwerk, terwijl bij de Meisjes A Amsterdam goede zaken deed. In de play-offs van de B-jeugd was er een hoofdrol voor de trefzekere Sebastiaan Bos van Laren JB1.

Jongens A

Nijmegen pakte de volle winst in de eerste, spectaculaire ontmoeting met Oranje-Rood (4-3) en de ploeg mag Luc de Rooij daar dankbaar voor zijn. Hij scoorde uit twee strafcorners, waarvan de laatste de winnende goal bleek te zijn. De Eindhovense bezoekers knokten zich bij een 3-1 achterstand nog knap terug naar 3-3 via treffers van Lucas van Bergeijk en Bodie Berenos (een haast onmogelijk backhandshot vanaf de achterlijn), maar bleven uiteindelijk alsnog met lege handen achter.

Dit was het duel van de twee topscorers in de landelijke A-jeugd, Jim van de Venne (Nijmegen) en Tjep Hoedemakers (Oranje-Rood). Beide spelers kwamen één keer tot scoren en voerden hun seizoensproductie op naar elk 22 treffers.

Het duel Pinoké-Kampong eindigde in 1-1, waarna shoot-outs volgden. Namens de thuisploeg benutten alleen Texas Bukkens en Samuel van Huiden hun doelpoging, terwijl bij Kampong geen enkele shoot-out in een doelpunt uitmondde. Zodoende boekte Pinoké een belangrijke eerste zege in dit onderonsje.

Nijmegen – Oranje-Rood 4-3
Tjep Hoedemakers 0-1
Silas Lageman (sc) 1-1
Jim van de Venne 2-1
Luc de Rooij (sc) 3-1
Lucas van Bergeijk 3-2
Bodie Berenos 3-3
Luc de Rooij (sc) 4-3

Pinoké – Kampong 1-1
Matis Papa 1-0
Niek Hendriks 1-1
Pinoké wint na shoot-outs (2-0)
De tweede duels vinden plaats op zaterdag 17 juni, het eventuele derde duel op zondag 18 juni

Yessss en dat is één!!! Een spannend potje met pas in de laatste minuut de beslissing (zie video). Wij danken de velen fans die gekomen zijn!

Geplaatst door NMHC JA1 2016-2017 op Zaterdag 10 juni 2017

Meisjes A

Bij de meisjes A-teams zorgden Amsterdam en Push voor een boeiend en doelpuntrijk duel (3-3) dat via shoot-outs een winnaar kreeg. Amsterdam knokte zich na een 0-2 achterstand terug in de wedstrijd via doelpunten van Eva Booij, Yasmin Geerlings en Lana Kalse, maar mocht van geluk spreken dat het eerder niet al op een grotere achterstand werd gezet door de Bredase ploeg. Uiteindelijk trok Push de stand alsnog gelijk via Zara-lee Wang (3-3). De shoot-outs eindigden vervolgens in Amsterdams voordeel.

In het andere duel tussen HGC en Den Bosch moesten er ook shoot-outs aan te pas komen om een winnaar te bepalen. HGC kwam via twee rake strafcorners twee keer op voorsprong, maar Den Bosch trok de stand twee keer gelijk. In de shoot-outs kwam de Brabantse ploeg uiteindelijk tekort voor de winst.

Amsterdam – Push 3-3
Freeke van Dongen (sc) 0-1
Maartje Pierik (sc) 0-2
Eva Booij (sc) 1-2
Yasmin Geerlings (sb) 2-2
Lana Kalse (sb) 3-2
Zara-lee Wang 3-3
Amsterdam wint shoot outs (3-0)

HGC – Den Bosch 2-2
Zoë Hessels (sc) 1-0
Rosa Fernig 1-1
Femke Verhoef (sc) 2-1
Julia van den Heuvel 2-2
HGC wint na shoot-outs
De tweede duels vinden plaats op zaterdag 17 juni, het eventuele derde duel op zondag 18 juni

Jongens B

Een zuivere hattrick van Sebastiaan Bos bezorgde Laren een knappe zege op bezoek bij Kampong (1-3). Olivier Koevermans deed in de tweede helft nog wat terug namens de thuisploeg, maar de winst kwam voor Laren niet meer in gevaar. Voor Kampong (foto) was het de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Laren-speler Bos kent een uiterst productief seizoen, want hij was in de reguliere competitie ook al goed voor twaalf van de 79 doelpunten van zijn ploeg. Alleen ploeggenoot Duco van Nek er nog meer (zeventien).

In de andere halve finale was Bloemendaal met 1-0 te sterk voor Pinoké. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam vóór rust van Floris van der Baan, zijn eerste treffer van dit seizoen. Bloemendaal is er als eerste ploeg dit seizoen in geslaagd Pinoké te verslaan. De Steekneuzen waren in de reguliere veertien duels op rij ongeslagen gebleven (W12 G2).

Kampong – Laren 1-3
Sebastiaan Bos 0-1
Sebastiaan Bos 0-2
Sebastiaan Bos 0-3
Olivier Koevermans 1-3

Bloemendaal – Pinoké 1-0
Floris van der Baan 1-0
De tweede duels vinden plaats op zaterdag 17 juni, het eventuele derde duel op zondag 18 juni

Meisjes B

De meiden van Gooische en Weert hebben een goede eerste stap gezet op weg naar de finale van de play-offs. Beide ploegen wonnen hun uitwedstrijd tegen respectievelijk Rotterdam (2-3) en Push (1-3). Bij Gooische was het Bente van der Veldt die haar ploeg over het dode punt heen hielp met haar negende en tiende doelpunt van het seizoen. Die dubbelslag kwam Rotterdam niet meer te boven. Gooische bleef zo ook in haar vijftiende wedstrijd van het seizoen ongeslagen (W9 G6).

Weert kwam op bezoek bij Push op een 1-0 achterstand door een rake strafcorner van Otsie de Vries, maar het vijftiende seizoensdoelpunt van clubtopscorer Cis Ypelaar bracht de Limburgse ploeg weer op het juiste spoor. Anne van Poppel en Jasmina Smolenaers stelden na de rust de zege veilig voor Weert.

Rotterdam – Gooische 2-3

Otsie de Vries 0-1
Aprilia Molier 1-1
Bente van der Veldt 1-2
Bente van der Veldt 1-3
Isis Nugteren 2-3

Push – Weert 1-3
Freke van Tilburg (sc) 1-0
Cis Ypelaar 1-1
Anne van Poppel 1-2
Jasmina Smolenaers 1-3
De tweede duels vinden plaats op zaterdag 17 juni, het eventuele derde duel op zondag 18 juni


Wat vind jij? Praat mee...