Play-outs PK: Cartouche veilig, Were Di op herhaling

Cartouche speelt ook komend seizoen in de Promotieklasse. Ook de tweede wedstrijd in een best-of-three tegen De Reigers was een prooi voor de ploeg van coach Michiel van der Struijk (3-2). Ring Pass dwong een derde duel af tegen Were Di. Door een 1-3 winst maakten de Delftse vrouwen het verlies van afgelopen donderdag goed.

Voor Cartouche liep dit hockeyjaar dus met een sisser af. De Voorburgers eindigden als tiende in de Promotieklasse en waren daardoor gedoemd tot het spelen van play-outs. Na de 1-3 winst op De Reigers van afgelopen woensdag klaarden de Voorburgers vandaag in eigen huis de klus (3-2).

Cartouche-aanvoerder Arthur Mouwen: ‘We begonnen goed met veel corners en twee doelpunten. In een moment van verslapping lieten we hen in de eerste helft terugkomen tot 2-1. Iets wat niet mag gebeuren, maar gelukkig herpakten we ons in de tweede helft en bouwden we onze voorsprong acht minuten voor tijd weer uit. Hun aansluitingstreffer kwam pas vlak voor tijd, zodat we de wedstrijd redelijk comfortabel konden uitspelen.’

Blijdschap bij Cartouche na een treffer tegen De Reigers. Foto: Constant Thoolen

‘Het was een zwaar seizoen, waarin we niet de ambities hebben behaald die we voor ogen hadden. Uiteindelijk is het goed afgelopen en richten we onze pijlen op volgend seizoen. Dan willen we wél in de middenmoot meedraaien en de top vijf aanvallen.’

Met twee keer trainen zijn we ver gekomen. De Reigers-coach Wiegert de Regt

Bij De Reigers droop de teleurstelling van de gezichten na het nipte verlies. Coach Wiegert de Regt: ‘Als je zover bent gekomen, is dit een domper. Ten opzichte van woensdag zaten we beter in ons spel. Vooral de strafcorners van Cartouche zijn dreigend. Daarvan kregen we er iets teveel tegen in de eerste helft. En op een 2-0 achterstand komen in zo’n wedstrijd is lastig. Des te knapper dat we terugkwamen, maar helaas was het vandaag net niet goed genoeg.’

Voor De Reigers was het de vijfde wedstrijd in anderhalve week. De Regt: ‘Dat hakt er wel in. Voor een team dat maar twee keer per week traint zijn we verrassend fit. Ik ben ervan overtuigd dat we ook niet op fitheid hebben verloren. Maar natuurlijk sluipt de vermoeidheid er wel in met zoveel zware potten in korte tijd.’

Were Di is er nog nie(t)

Were Di kwam zaterdag in de return tegen Ring Pass al snel op voorsprong. De strafbal, toegekend vanwege shoot op de doellijn, benutte Anouk Gommers feilloos. Twee minuten later was de stand in Tilburg alweer gelijk. Simone van Daal schoot namens Ring Pass koelbloedig binnen. Maaike de Vries maakte de eerste helft nog mooier voor Ring Pass, door met een geslagen corner voor de 1-2 te zorgen.

Blijdschap bij Ring Pass dat zondag een gooi doet naar promotie. Foto: Willem Vernes

Na de break drong Were Di aan, maar was het Ring Pass dat opnieuw trefzeker was. Een snelle aanval belandde bij aanvoerder Imke van Heemskerck van Beest die niet twijfelde en met haar backhand voor de 1-3 tekende. Ring Pass kreeg zelfs nog kansen op de 1-4, maar kwam niet meer tot scoren, evenmin als Were Di.

Morgen om 12.30 uur spelen beide ploegen hun beslissende derde wedstrijd op Sportpark Hof van Delft.