Round-up Tweede t/m Vierde Klasse: Kom op Feijenoord!

In de lagere topcompetities, de Tweede tot en met Vierde Klasse, gebeurt ieder weekend genoeg. Hier de meest in het oog springende gebeurtenissen, ondersteund door socialmediaposts.

Maak dit seizoen via Twitter, Facebook en Instagram vooral gebruik van de hashtag van jouw poule of stuur je bijzondere verhaal of foto(‘s) naar redactie@hockey.nl. Dan maak je kans om jouw inzending terug te zien in deze round-up.

Tweede Klasse Heren

De mannen van Schiedam gingen spontaan rijmen van hun 2-3 overwinning op Pijnacker. Niet zo vreemd, koploper Rijswijk speelde gelijk tegen IJssel, waardoor de Schiedammers de nummer 1 benaderen op één punt. De grootste zegen in Poule B was voor Ommoord: de mannen wonnen met 8-2 van Noordwijk. Ook Woerden en en HDS maakten er een doelpuntrijk duel van: het werd 4-5.

>> Tweede Klasse Heren uitslagen en stand

Tweede Klasse Dames

Na twee wedstrijden op rij niet te hebben gescoord en twaalf doelpunten om de oren hebben gekregen kon Spitsbergen Dames 1 tegen Ares op de ranglijst in Poule A het net eindelijk weer wel vinden. De vrouwen hielden de voormalig nummer 3 op 1-1 en brengen hun seizoenstotaal daarmee op vier punten. Koploper Apeldoorn won van directe concurrent Leeuwarden en heeft nu zes punten voorsprong op de nummer 2 Civicum.

>> Tweede Klasse Dames uitslagen en stand

Derde Klasse Heren

Als je naar alle uitslagen van een competitieronde kijkt en je ziet dat er in elke wedstrijd minstens acht keer gescoord is, weet je dat je met een interessante poule te maken hebt. In Poule C van de Derde Klasse Heren werden vijf wedstrijden afgewekt, daarin werd in totaal 52 keer gescoord. Dat is lekker. Westerduiven – Lochem had de grootste uitslag: 14-3. Topscorer Thomas Tombergen trof zeven keer doel. Gek genoeg staat Westerduiven slechts vijfde op de ranglijst.

>> Derde Klasse Heren uitslagen en stand

Derde Klasse Dames

In de Derde Klasse Poule F stond het damesduel FIT – Ypenburg op het programma. Voor beide ploegen dé kans om afstand te doen van de onderste plek. Doelpunten over en weer, maar een winnaar kwam er niet. Het werd 3-3. Voorhout, nummer 10 voor zondag, is eigenlijk de lachende derde. Deze dames wonnen namelijk wel, 1-3 van het hoger geklasseerde Pijnacker, en klimmen een plaatsje op de ranglijst.

>> Derde Klasse Dames uitslagen en stand

Vierde Klasse Heren

Het moest er een keer van komen: Saxenburg won eens een keer niet. Dat de ploeg die voor het eerst punten zou afsnoepen van de gedoodverfde kampioen Souburgh is, is voor niemand een verrassing. De Alblasserdammers zijn de enige die enigszins in het spoort van de Haarlemmers kunnen blijven. Overigens, lange tijd leek Saxenburg wel gewoon te gaan winnen, maar door twee goals in de slotfase kwam Souburgh toch nog terug tot 3-3. Andere opvallende uitslag was dat Capelle, nummer 5 op de ranglijst, met 0-5 won van nummer 3 Nijkerk.

>> Vierde Klasse Heren uitslagen en stand

Vierde Klasse Dames

We hebben het op deze plek al vaker over Feijenoord Dames 1 gehad. De Rotterdammers komen uit in Poule D van de Vierde Klasse en hebben het zwaar. Zondag verloren ze met 13-0 van Nieuwkoop. Het waren tegendoelpunt 101 tot en met 113 en we zijn nog niet eens halverwege de competitie. Zelf scoorde Feijenoord dit seizoen helaas nog niet. Wij vinden de dames in ieder geval hartstikke dapper en hopen voor hen snel op betere resultaten.

feijenoord dames 1

Feijenoord Dames 1

>> Vierde Klasse Dames uitslagen en stand


Wat vind jij? Praat mee...