Samenvattingen: wereldgoal Croon, mijlpaal Yibbi Janssen

De laatste speelronde van 2022 in de Tulp Hoofdklasse Heren en de elfde speelronde in de Hoofdklasse Dames leverde weer aardig wat memorabele momenten op. Zo maakte SCHC-middenvelder Yibbi Jansen tegen Pinoké haar honderdste doelpunt in de Hoofdklasse en soleerde Jorrit Croon op onnavolgbare wijze naar een wereldgoal tegen Den Bosch.

Bekijk hier de samenvattingen van elf van de twaalf wedstrijden. Van Kampong-HGC kon helaas geen samenvatting worden geproduceerd.

Hoofdklasse Dames

Pinoké – SCHC 0-4

Den Bosch – Kampong 4-0

Amsterdam – Rotterdam 3-0

HDM – Hurley 0-1

HGC – Klein Zwitserland 1-0

Bloemendaal – Tilburg 2-0

Tulp Hoofdklasse Heren

HDM – Rotterdam 1-3

Pinoké – Schaerweijde 3-1

Bloemendaal – Den Bosch 3-3

Amsterdam – Klein Zwitserland 1-1

Oranje-Rood – Voordaan 6-1


4 Reacties

 1. Mark Bouwman

  Prachtige goal van Croon, zeker weten en van mij mag het: spektakel! Maar toch een vraag: als een verdediger de bal van Jorrit's stick wil afpakken, wat dan? Of is het vanaf nu een vrijbrief voor een aanvaller met de bal hoog op de stick de cirkel in te lopen. Risico: ingrijpen verdediger, bal in gezicht, wie wordt dan bestraft? Arbitrage hebben jullie een antwoord hierop? Uitlokken gevaarlijk spel? Temeer daar we zo uiterst kramoachtig zijn met het "gevaar" van de "hoge bal" ; als ik dit zie laten we die regel dan ook maar eindelijk afschaffen.

  1. rubengraafland

   Uit de arbitrage afspraken: We zien de laatste tijd een nieuw fenomeen ontstaan, namelijk de techniek “carrying”. Dit houdt in dat een speler zich voortbeweegt terwijl de bal zich op de stick in de lucht bevindt. Dit is toegestaan, mits niet gevaarlijk én zolang de bal bespeelbaar is voor een eventuele verdediger die de bal wil spelen. De tegenstander moet de bal kunnen spelen en hierbij gelden de normale regels van afhouden

  2. rubengraafland

   Deel 2: voldoet een aanvaller aan die voorwaarden en de verdediger grijpt in, dan moet die dat dus ook op ongevaarlijke wijze doen.

  3. SanderVerkeij

   Apart. Wanneer dit in veelvoud toegepast gaat worden zullen ze de regels zeer zeker aanpassen. Iemand die de bal (in de lucht) op de stick legt is niet tot nauwelijks clean te verdedigen. Het is vrij eenvoudig aan te leren aan je spelers.


Wat vind jij? Praat mee...