Speciale goal bezorgt Jansen en Croon weekprijs Gouden Stick

Yibbi Jansen en Jorrit Croon zijn de weekwinnaars in de strijd om de Gouden Stick Verkiezing, de prijs voor beste speler van het Hoofdklasse-seizoen 2022-2023. De topscorer van SCHC en de middenvelder van Bloemendaal vergaarden afgelopen weekend met hun spel en prestaties de meeste stemmen.

Jansen brak zaterdag namens SCHC met een heerlijk backhandschot de score open in de uitwedstrijd tegen Pinoké. Die treffer was haar honderdste doelpunt in de Hoofdklasse Dames, en dat in slechts zes jaar tijd. Een paar minuten later vuurde de Oranje-international opnieuw raak, nu vanaf kop cirkel uit een strafcorner. Uiteindelijk droeg ze met haar twee treffers bij aan de ruime en eenvoudige 0-4 zege op de Steekneuzen.

De weekwinst van Jorrit Croon behoeft nauwelijks verdere toelichting. Zijn weergaloze treffer van zondag in het thuisduel van Bloemendaal met Den Bosch (3-3) gaat inmiddels viral op de socialmediakanalen binnen de hockeywereld. In de doeltreffende actie van Croon komt alles samen: een jaloersmakende balbeheersing, overzicht, creativiteit en een koelbloedige afronding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

 

Elke speelronde stemmen

Komend weekend kan er in dit kalenderjaar voor het laatst gestemd worden op de Speler van de Week. In de Hoofdklasse Dames staat dan de twaalfde speelronde op het menu, de laatste van de eerste competitiehelft. De Tulp Hoofdklasse Heren is al toe aan een winterslaap.

Stemmen op je favoriete speler van de laatste speelronde bij de vrouwen kan via hockey.nl/goudenstick. Alle stemmen van het publiek, experts en aanvoerders/coaches leveren aan het einde van het seizoen de beste spelers van de Tulp Hoofdklasse Heren en Hoofdklasse Dames op.


Wat vind jij? Praat mee...