Spelerslijsten gepubliceerd: 667 interlands bij dames Laren

De spelerslijst van de dames van Laren telt komend seizoen 667 interlands. Maxime Kerstholt (8 caps) en nieuwkomer Katerina Lacina (79 interlands voor Tsjechië) zijn namelijk niet de enige op de lijst van de Gooise ploeg. Ook trainer Julia Müller (268 interlands voor Duitsland) en clubicoon Minke Smabers (312 interlands) prijken op de lijst. Maar dat zijn niet de enige opvallende namen. Een overzicht. 

Bij de dames van Amsterdam is Kimberly Thompson op de lijst gezet, net als opnieuw Elsemiek Groen. Of zij ook echt gaan spelen, is onduidelijk. Kim van Leeuwen staat bij Bloemendaal op de lijst. Zij nam vorig seizoen afscheid en kruipt komend seizoen in de rol van manager.

Jaap Stockmann, Stijn en Wouter Jolie en Sander ’t Hart completeren de lijst van Bloemendaal. Wouter’s naam is de afgelopen seizoenen – net als die van doelman Stockmann – vaker terug te vinden op de lijst van de landskampioen, maar die van zijn broer Stijn niet. Stijn Jolie speelde vorig seizoen nog bij Almere en kondigde zijn afscheid aan. ’t Hart beëindigde vorig seizoen zijn carrière op ’t Kopje. Pilar Romang maakt bij de dames van Kampong onderdeel uit van de selectie. De Argentijnse komt over van Bloemendaal. Bij de Utrechtse heren zijn Philip Meulenbroek en Sjoerd de Wert opnieuw op de lijst te vinden.

Rachelle Groot is de derde keepster (na Sarah Sinck en Saskia van Duivenboden) op de lijst bij Oranje-Rood. Groot verdedigde vorig seizoen grotendeels het Eindhovense doel, maar stopte haar carrière. Maurits Hertzberger en Hidde Turkstra zijn zoals al vaker speler 21 en 22 op de lijst bij Rotterdam. De inmiddels gestopte Carlien Dirkse van den Heuvel is nog terug te vinden op de lijst van SCHC, net als Camille van Emstede bij Tilburg.

Maximaal 22 spelers

Net als vorig seizoen mogen de clubs 22 spelers op de lijst zetten. Dat deden ook alle clubs in de Tulp Hoofdklasse Heren, behalve HGC, Tilburg en Oranje-Rood. Zij zetten respectievelijk 20, 21 en 19 spelers op de lijst. In de Hoofdklasse Dames beschikken Kampong en Oranje-Rood over de kleinste selectie. Op de lijst staan 20 namen. Ook hdm (21) en Den Bosch (21) schreven niet het maximaal toegestane aantal speelsters in.

Promotieklasse en Overgangsklasse

Ook de spelerslijsten voor de Promotieklasse Dames en Heren en Overgangsklasse Dames en Heren zijn bekend gemaakt. Alle overzichten lees je hier.

 

 


9 Reacties

 1. opleidenkey

  Apart dat de interlands van trainers en begeleiding meegeteld worden op de spelerslijsten... Noem het dan ‘Aantal interlands ervaring bij team plus begeleiding’. Zo lust ik er nog wel een paar...

 2. g-hockeyfan

  zijn clickbait. nauwelijks een nieuw fenomeen 🙄.

  1. stekel

   👍✅💪

 3. Rinke Zonneveld

  HGC heeft al zijn heren senioren op de lijst gezet. Grapje, maar wel triest hoe daar nauwelijks tot niks meer van het seniorenhockey over is.

 4. g-hockeyfan

  nog belangrijker, hoe erg moet de situatie zijn als je die twee namen op de officiële spelerslijst moet zetten? misschien is het maar een grap op onze kosten? müller comeback is aannemelijk maar smabers???

  1. pjklaassen

   Heeft jaren lang nog bij vet A gespeeld of spelend. Denk dat als het moet ze nog prima van waarde kan zijn, maar zal niet nodig zijn gok ik

  2. stekel

   Uh heel erg ?

 5. MIck

  Ze Staan toch op de spelerslijst dan tel je Ze toch mee, of ze daadwerkelijk zullen gaan spelen is iets heel anders.

 6. René Winteraeken

  Wat niet interessant verhaal!


Wat vind jij? Praat mee...