Strijd om promotie en degradatie bereikt climax

De strijd om promotie naar en tegen degradatie uit de Hoofdklasse gaat dit weekend de beslissende fase in. Bij de dames en heren hopen vier teams vurig op lijfsbehoud, terwijl vier overgangsklassers azen op promotie naar het hoogste niveau. 

Bij de Dames gaan MOP en Bloemendaal tegen respectievelijk Nijmegen en HGC proberen hun status als hoofdklasser met minstens één seizoen te verlengen. Beide ploegen speelden bijna een maand geleden hun laatste (officiële) wedstrijd en snakken naar een goed resultaat.

MOP wacht inmiddels al 31 (!) weken op een overwinning. De laatste Vughtse zege dateert van 30 oktober 2016: 1-0 tegen Pinoké. Daarna volgden dertien wedstrijden zonder winst (drie gelijke spelen, tien nederlagen) voor de kwakkelende ploeg van coach Karel Alferink.

Beeld uit de competitiewedstrijd van MOP tegen SCHC van eerder dit seizoen. Foto: Oranje Pictures/Ron van Dijk

Bloemendaal beëindigde de reguliere competitie weliswaar met twee zeges (1-0 tegen Groningen en 2-3 bij Pinoké), maar bleef daarvóór zeven duels op rij zonder winst. De voorbije twee seizoenen slaagde Bloemendaal er telkens in het vege lijf te redden in een directe playoff-confrontatie met een team uit de Overgangsklasse.

Bij de Heren staan Almere en Hurley voor de zware taak zich ten koste van Schaerweijde en hdm te handhaven op het hoogste niveau. Almere verloor zijn laatste vijf reguliere competitieduels en incasseerde daarbij telkens minimaal drie treffers (achttien in totaal). Hurley won sinds de winterstop alleen thuis van Tilburg (4-3) en Qui Vive (3-2) en verloor de overige negen wedstrijden vaak met grote cijfers.

Programma play-offs Hoofdklasse/Overgangsklasse

Zaterdag 3 juni, 12.30 uur (Dames)
Nijmegen – MOP
HGC – Bloemendaal

Zaterdag 3 juni, 15.00 uur (Heren)
Schaerweijde – Almere
hdm – Hurley

De tweede duels (op het terrein van de hoofdklassers) staan gepland voor zaterdag 10 juni, het eventuele derde duel vindt plaats op zondag 11 juni (op het terrein van de overgangsklasser)

Finaleweekend Silver Cup

Dit weekend valt de beslissing in de strijd om de Silver Cup, het bekertoernooi bij de Heren. In Ede worden op zaterdag de halve finales afgewerkt: Ede speelt tegen Klein Zwitserland en Oss treft MEP. Een dag later staan in Ede de troostfinale (12.30 uur) en de finale (15.00 uur) op het menu.

Halve finales

Zaterdag 3 juni, 12.30 uur
Ede – Klein Zwitserland
Zaterdag 3 juni, 15.00 uur
Oss – MEP


Wat vind jij? Praat mee...