Top 5: De best gewaardeerde nieuwsberichten van 2023

Een jaar vol hockey is een jaar vol hockey.nl. Tijdens de laatste dagen van 2023 blikken we terug op de vijf populairste, mooiste en opmerkelijkste momenten van dit jaar. Deze keer kijken we naar de vijf best gewaardeerde nieuwsberichten op hockey.nl in 2023. 

De WK-finale van Jong Oranje

Het best gelezen artikel van 2023 is een recent wedstrijdverslag. Namelijk die van de WK-finale van de Jong Oranje Dames. In een zinderende strijd met Argentinië won de ploeg van Dave Smolenaars na shoot-outs het goud. Het was een thriller van jewelste. En hoewel de wedstrijd Nederlandse tijd midden in de nacht afgespeeld werd, is het verhaal meer dan tachtigduizend keer gelezen.

Jong Oranje na wonderbaarlijke comeback in thriller wereldkampioen

Het bizarre VAR-voorval

Het EK was een gigantisch succes voor Oranje, met het dubbele goud. Maar wat zomaar eens het meest bijgebleven kan zijn, is het moment met de videoscheidsrechter, tijdens de EK-finale van de mannen. Met nog vier minuten en zestien seconden op de klok tikt de Engelse international Phil Roper de bal in het doel van keeper Maurits Visser. Het lijkt de 2-2 te zijn. Totdat verdedigers Justen Blok, Lars Balk en Jip Janssen, na kort beraad, naar scheidsrechter Goengten stappen. Ze vragen de videoscheidsrechter aan. Pak de stopwatch er maar vast bij.

Reconstructie van het bizarre voorval met de VAR in de EK-finale

 

Noor Omrani: hockeybekendheid zonder interlands

Noor Omrani. Tot afgelopen zomer speelster van Den Bosch. Inmiddels is de aanvalster met haar vriend en oud-Feyenoorder Marcus Pedersen vertrokken naar Italië, waar Pedersen voetbalt voor Sassuolo. En Omrani? Zij heeft haar stick tijdelijk ingewisseld voor een padelracket. Wij schreven eerder dit jaar een portret over de BN'er in spé.

Een portret van Noor Omrani: hockeybekendheid zonder interlands

Roden: drie promoties op rij

Maar niet alles wat we schreven ademde tophockey. Bijvoorbeeld het verhaal van Roden. De mannen uit het hoge noorden promoveerden drie keer op rij. En hoewel het artikel niet per se de meeste lezers opleverde, was het wel een van de best gewaardeerde verhalen van het jaar. Liefst 290 keer werd er via een emoji op onze site 'gereageerd', waarvan 127 hartjes.

De ongelooflijke hattrick van Roden: drie promoties op rij

Verschoor: 'Makkelijk oordelen als je niks weet'

Meer dan dertigduizend keer gelezen, bijna veertig reacties en tweehonderd verschillende emoji's. De vakantie van Maria Verschoor was misschien wel een van de grootste hockeyrellen van 2023. De international raakte in opspraak, omdat ze besloot in het seizoen een week op vakantie te gaan.

Verschoor over ‘vakantie’: ‘Makkelijk oordelen als je niks weet’


Wat vind jij? Praat mee...