Topscorers ’17/’18: 4 goals brengen Mark Weber naar koppositie

Er werd veel gescoord door de topscorers in de Hoofdklasse en Overgangsklasse. Pien van Nes van hdm blijft topscorer van de Hoofdklasse. In de Heren Hoofdklasse scoorden alle spelers uit de top zes. De Duitser Florian Fuchs blijft daar leiden dankzij twee velddoelpunten tegen Kampong. Qui Vive-speler Mark Weber scoorde in de Overgangsklasse liefst vier keer.

Hoofdklasse

De dames kwamen dit weekend twee keer in actie. Maxime Kerstholt kwam zowel vrijdag als zondag tot scoren. Zij is de enige speelster in de Hoofdklasse Dames die tot nu toe elke wedstrijd wist te scoren. In totaal staat ze nu op zes goals en bezet ze de tweede plek. Pien van Nes, die voor het weekend een gemiddelde van zeven goals uit drie wedstrijd had, scoorde niet. Zij voert niettemin nog altijd de lijst aan. Zondag scoorde een viertal dames twee keer: Charlotte Vega (Amsterdam), Charlotte Stapenhorst (SCHC), Marloes Keetels (Den Bosch) en Anne van Erp (Groningen). Lidewij Welten maakte haar honderdste ooit in de Hoofdklasse.

 

Speelronde 5 Hoofdklasse Dames 2017/2018 + Totaal
1. Pien van Nes (hdm) 7
2. Maxime Kerstholt (Laren) +1 6
3. Caia van Maasakker (SCHC) 5
3. Charlotte Vega (Amsterdam) +2 5
5. Ginella Zerbo (SCHC) +2 4
6. 6 speelsters met 3 treffers 3

Dankzij twee mooie doelpunten houdt Florian Fuchs de koppositie van de topscorerslijst vast. Hij maakte er tot nu toe acht. Mink van der Weerden scoorde ook twee keer en vinden we terug op de tweede plek. Andere mannen die zondag twee keer scoorden: Tristan Algera (HGC), Bob de Voogd (Oranje-Rood) en Austin Smith (Den Bosch).

 

Speelronde 5

Hoofdklasse Heren 2017/2018 + Totaal
1. Florian Fuchs (Bloemendaal) +2 8
2. Mink van der Weerden (Oranje-Rood) +2 7
3. Mirco Pruyser (Amsterdam) +1 6
3. Jeroen Hertzberger (Rotterdam) +1 6
3. Tristan Algera (HGC) +2 6
6. Martijn Havenga (Kampong) +1 5
7. 6 spelers met 4 treffers 4

Overgangsklasse

Mathilde Aarnink scoorde niet voor het verliezende HIC, maar de Amstelveense spits handhaaft wel haar koppositie. Ook nummer 2 Puck Hooijer maakte geen doelpunt, waardoor zij haar positie nu deelt met Daphne Voormolen van Victoria. Grootste stijgers op de lijst zijn Hanneke de Jong (Alecto), Jeske van Bavel (Tilburg) en Daphne Nikkels (Weert). Zij scoorden zondag alledrie twee keer.

Speelronde 5 Overgangsklasse Dames 2017/2018 + Totaal
1. Mathilde Aarnink (HIC) 5
2. Puck Hooijer (Almere) 4
2. Daphne Voormolen (Victoria) +1 4
4. 13 speelsters met 3 treffers 3

Timo Goor kwam even een speelronde niet tot scoren en dat kost de Cartouche-speler direct drie plekken op de ranglijst. Hij wordt ingehaald door drie mannen die drie of meer keer scoorden. Mark Weber stond het meest op scherp. De strafcornerman van Qui Vive maakte er vier tegen Phoenix en brengt zijn totaal op zeven. Twan van Ginneken (Zwart-Wit) en Pieter-Jan Voerman (Schaerweijde) maakten er beiden drie.

Speelronde 5 Overgangsklasse Heren 2017/2018 + Totaal
1. Mark Weber (Qui Vive) +4 7
1. Twan van Ginneken (Zwart-Wit) +3 7
1. Pieter-Jan Voerman (Schaerweijde) +3 7
4. Timo Goor (Cartouche) 6
4. Adriaan Stolk (Voordaan) +2 6
6. Christiaan Teeuwen (Push) +2 5
7. 6 spelers met 5 treffers 4

 

Check hier de volledige lijst met doelpuntenmakers uit de Hoofdklasse en Overgangsklasse in het seizoen 2017/2018

Lees ook:

 


Wat vind jij? Praat mee...