Topscorers: productie Yibbi Jansen naar recordhoogte

Het regende persoonlijke records, mijlpalen en clubrecords in de voorbije speelronde van de Tulp Hoofdklasse. Yibbi Jansen (SCHC), Jip Janssen (Kampong) en Jeroen Hertzberger (Rotterdam) eisten – niet voor het eerst – de hoofdrollen voor zich op.

Tulp Hoofdklasse Dames

Topscorer Yibbi Jansen stond een paar weekjes droog, maar scoorde afgelopen zondag weer als vanouds. Ze benutte twee strafcorners tegen Bloemendaal (0-3 zege) en tilde haar productie daarmee naar 22 goals in deze competitie. Inclusief haar doelpunten in de strijd om de Gold Cup (zeven) en EHL (drie) staat de teller voor Jansen dit seizoen al op 32, een nieuw persoonlijk record én meteen ook een nieuw clubrecord bij SCHC.

In de subtop van het topschuttersklassement meldde ook Freeke Moes zich. De aanvaller van Amsterdam scoorde zondag twee keer tegen Hurley (5-1 zege) en tikte voor het eerst in haar loopbaan de dubbele cijfers aan binnen één seizoen (tien goals). In het spoor van Moes evenaarde Den Bosch-aanvaller Joosje Burg haar persoonlijk record van vorig seizoen: ze nam één van de vier Bossche goals tegen Klein Zwitserland voor haar rekening en staat daarmee op negen treffers.

Freeke Moes na één van haar tien competitiedoelpunten dit seizoen. Foto: Bart Scheulderman

 

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
Yibbi Jansen SCHC 2 18 2 22
Michelle Fillet Amsterdam 12 5 1 18
Lola Riera HGC 16 1 17
Frédérique Matla Den Bosch 8 8 16
Gitte Michels Hurley 14 2 16
Felice Albers Amsterdam 10 2 12
Annebregt Rietveld Rotterdam 1 9 2 12
Pien Dicke SCHC 12 12
Demi Hilterman Bloemendaal 11 11
Freeke Moes Amsterdam 9 1 10
Ginella Zerbo SCHC 9 1 10

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

Jeroen Hertzberger en Jip Janssen gaan aanstaande zondag onderling uitmaken wie zich topscorer van deze competitie mag noemen. Hertzberger scoorde één keer voor Rotterdam in de uitwedstrijd tegen HGC (1-3) en kwam zo op 34 doelpunten. Daarmee evenaarde hij het elf jaar oude clubrecord van Roderick De Knoest Weusthof. Komende zaterdag heeft de 37-jarige goalgetter tegen Amsterdam aan één treffer genoeg om het clubrecord alleen in handen te krijgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

Janssen scoorde namens Kampong twee keer in het thuisduel met Klein Zwitserland (4-4), staat nu op 32 treffers in dit seizoen en bereikte zo de mijlpaal van honderd doelpunten in de Hoofdklasse. Hij is nu de zesde Kampong-speler met minstens honderd competitiegoals op zijn naam.

SPELER CLUB VD SC SB TOTAAL
Jeroen Hertzberger Rotterdam 13 16 5 34
Jip Janssen Kampong 0 30 2 32
Aki Käppeler KZ 0 21 1 22
Jeremy Hayward Den Bosch 1 14 3 18
Alex Hendrickx Pinoké 0 17 0 17
Boris Burkhardt Amsterdam 6 9 0 15
Tim Swaen Bloemendaal 0 13 2 15
Duco Telgenkamp Kampong 14 1 0 15
Thierry Brinkman Bloemendaal 13 1 0 14
Sam Lane Oranje-Rood 5 8 1 14
Roel Bovendeert Bloemendaal 10 3 0 13
Koen Bijen Den Bosch 11 2 0 13

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

In de top van de topscorerslijst kwam alleen Janneke van de Venne afgelopen zondag niet tot scoren, maar de aanvaller van Oranje-Rood zal daar niet mee zitten. Haar ploeg stelde met de 3-2 zege op Push immers promotie naar de Hoofdklasse veilig.

Met nog twee speelronden te gaan hebben Liz Klompmaker (Groningen) en Bo van Kempen (MOP) de beste papieren om de topscorerstitel te veroveren. In het onderlinge duel tussen MOP en Groningen in Vught van afgelopen zondag (3-2) scoorde Van Kempen één keer en Klompmaker twee keer. Laatstgenoemde gaat met zestien treffers aan de leiding in het klassement.

SPEELSTER CLUB GOALS
Liz Klompmaker Groningen 16
Bo van Kempen MOP 15
Janneke van de Venne Oranje-Rood 13
Dhymara Lacroes Almere 11
Daphne Voormolen Victoria 11
Tess Olde Loohuis MOP 10
Roos Weers HIC 9
Mai Toriyama Were Di 9

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

Joep Troost (Almere) en Kenny Bain (Laren) voegden allebei drie doelpunten toe aan hun productie van dit seizoen. Troost maakte alle Almeerse treffers tegen Push (3-0) en Bain tekende voor drie van de vijf Larense goals tegen Ring Pass (5-0). Beide aanvallers hebben nog wel een gat te overbruggen met topscorer David Blom, die thuis tegen HBS (4-2 zege) zijn 22ste competitietreffer namens Nijmegen liet aantekenen.

SPELER CLUB GOALS
David Blom Nijmegen 22
Joep Troost Almere 19
Kenny Bain Laren 18
Bram Weers SCHC 17
Foppe Houting Gooische 16
Mats Dicke Cartouche 14
Manuel Verga Almere 13
Cédric Terwel SCHC 13
Jordi Schramel Laren 12
Conor Empey SCHC 12

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...