Topscorers PK: Klompmaker, Van Kempen en Blom beste schutters

De strijd om de topscorerstitel in de Promotieklassen is beslist. Bij de vrouwen delen Liz Klompmaker (Groningen) en Bo van Kempen (MOP) de eer, bij de mannen bleef David Blom (Nijmegen) concurrent Joep Troost (Almere) nipt voor.

Promotieklasse Dames

De twee koplopers op de topscorerslijst van Promotieklasse Dames kwam tijdens de laatste speelronde niet tot scoren, maar hun positie kwam ook niet in gevaar. Zodoende mogen Liz Klompmaker van Groningen en Bo van Kempen van MOP zich met elk zestien treffers de meest productieve speelsters van het seizoen 2022-2023 noemen.

Voor Van Kempen is dat de tweede topscorerstitel op rij. Vorig seizoen maakte ze er zeventien namens de ploeg uit Vught. In de top van de lijst met doelpuntenmakers voerden alleen Victoria-aanvaller Daphne Voormolen en HIC-speelsters Roos Weers en Joosje Rijpstra hun totaal nog op. De twee laatstgenoemden maakten ieder een hattrick in het uitduel met Were Di (2-6), hun eerste drieklapper van dit seizoen.

SPEELSTER CLUB GOALS
Liz Klompmaker Groningen 16
Bo van Kempen MOP 16
Janneke van de Venne Oranje-Rood 14
Daphne Voormolen Victoria 13
Roos Weers HIC 12
Dhymara Lacroes Almere 11
Joosje Rijpstra HIC 11
Tess Olde Loohuis MOP 10
Hope Ralph Oranje-Rood 10

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

Geen speler die dit seizoen zo vaak op het scoreformulier verscheen als David Blom. Niet alleen maakte de aanvaller van Nijmegen de meeste goals, hij scoorde ook in de meeste speelronden. Blom kwam tijdens negentien van de 22 speelronden tot scoren.

Almere’s Joep Troost, volgend seizoen te bewonderen in het shirt van Pinoké, was de laatste weken bezig aan een indrukwekkende inhaalrace, maar bleef uiteindelijk op één doelpunt van Blom steken (23 goals). Hij maakte zeven doelpunten in zijn laatste drie wedstrijden voor Almere, een waardig slot van zijn loopbaan daar. Kenny Bain van kampioen Laren eindigde met twintig treffers op de derde plaats.

SPELER CLUB GOALS
David Blom Nijmegen 24
Joep Troost Almere 23
Kenny Bain Laren 20
Foppe Houting Gooische 18
Bram Weers SCHC 17
Manuel Verga Almere 14
Mats Dicke Cartouche 14
Jordi Schramel Laren 14
Cédric Terwel SCHC 13
Conor Empey SCHC 13

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...