Topscorers: David Blom (Nijmegen) breidt voorsprong uit

Met maar twee duels in de Hoofdklasse Dames en een winterstop in de Tulp Hoofdklasse Heren werd onze aandacht afgelopen weekend automatisch getrokken door de teams in de Promotieklassen. Bij de mannen blijft Nijmegen-aanvaller David Blom maar scoren, terwijl de strijd om de topscorerstitel bij de vrouwen bizarre vormen begint aan te nemen.  

Promotieklasse Dames

Na tien van de 22 speelronden is nog met geen mogelijkheid te zeggen wie er dit seizoen topscorer wordt in de Promotieklasse Dames. Afgelopen weekend leverden de vier wedstrijden van de tiende speelronde (twee duels werden vanwege de kou afgelast) veertien doelpunten op, maar slechts één daarvan kwam van één van de vijf topscorers.

Liz Klompmaker (Groningen) scoorde één keer in het uitduel met Leonidas (2-2) en voegde als enige een doelpuntje toe aan haar totaal. Ze gaat zodoende nu alleen aan de leiding met zeven treffers.

SPEELSTER CLUB GOALS
Liz Klompmaker Groningen 7
Amber Folmer Huizen 6
Tess Olde Loohuis MOP 6
Janneke van de Venne Oranje-Rood 6
Daphne Voormolen Victoria 6
Dhymara Lacroes Almere 5
Roos Weers HIC 5
Thirsa Kho Oranje-Rood 5

 

Liz Klompmaker (rechts) in actie tegen Victoria, eerder dit seizoen. Foto: Jacob Gunter.

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

Bij de mannen liep Nijmegen-topscorer David Blom verder weg van zijn concurrenten. De strafcornerspecialist maakte in de thuiswedstrijd tegen Tilburg beide treffers van zijn ploeg (2-1) en bracht zijn productie daarmee op dertien goals. Almere-spits Joep Troost, de nummer twee op de topscorerslijst, troef één keer doel tegen Gooische (3-3) en nam op zijn beurt wat afstand van de spelers direct onder hem op de ranglijst.

SPELER CLUB GOALS
David Blom Nijmegen 13
Joep Troost Almere 11
Mats Dicke Cartouche 9
Rick Doorenbos Victoria 9
Manuel Verga Almere 8
Foppe Houting Gooische 8
Thomas Vis Laren 8
Kjell Bakker Nijmegen 8
Conor Empey SCHC 8
Bram Weers SCHC 8

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Winterstop in de Hoofdklasse

Er wordt dit kalenderjaar niet meer gehockeyd in de Hoofdklasse Dames en de Tulp Hoofdklasse Heren. Hieronder vind je de actuele stand van zaken in de strijd om de topscorerstitel.
Doelpuntenmakers Hoofdklasse Dames

Doelpuntenmakers Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...