Topscorers: Bukkens en Hoedemakers scherper dan ooit

Lola Riera kan maar niet stoppen met scoren. De Spaanse international van HGC schoot afgelopen weekend voor de zevende wedstrijd op rij raak en is nu samen met Yibbi Jansen topscorer in de Hoofdklasse Dames. Bij de mannen komt de koppositie van Jeroen Hertzberger voorlopig niet in gevaar, al kwamen zijn achtervolgers allemaal tot scoren.  

Hoofdklasse Dames

Aan kop van het klassement heeft SCHC-middenvelder Yibbi Jansen gezelschap gekregen van HGC-verdediger Lola Riera. De Spaanse international maakte afgelopen weekend drie doelpunten in de verloren wedstrijd bij Rotterdam (4-3) en tilde haar productie daardoor naar tien treffers.

Riera kwam alweer voor de zevende speelronde op rij tot scoren voor HGC, momenteel de langstlopende scorereeks in de Hoofdklasse Dames. Ze is met tien treffers de eerste HGC-speelster sinds Maaike Schröeder in 2003-2004 die erin slaagt minstens tien keer te scoren in één seizoen.

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
Lola Riera HGC 9 1 10
Yibbi Jansen SCHC 1 7 2 10
Ginella Zerbo SCHC 8 1 9
Frédérique Matla Den Bosch 5 3 8
Pien Dicke SCHC 8 8
Michelle Fillet Amsterdam 5 1 1 7
Felice Albers Amsterdam 6 1 7
Gitte Michels Hurley 5 2 7

 

Lola Riera schreeuwt het uit na één van haar drie treffers tegen Rotterdam vorige week zaterdag (4-3 verlies). Foto: Bart Scheulderman

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

Terwijl Rotterdam-aanvaller Jeroen Hertzberger in de uitwedstrijd tegen Amsterdam (1-6 zege) weer een doelpuntje aan zijn indrukwekkende totaal voegde, kwamen zijn drie achtervolgers afgelopen weekend ook tot scoren. Jip Janssen leidt de jacht op Hertzberger: hij scoorde twee keer tegen Oranje-Rood en staat nu op veertien doelpunten. Thierry Brinkman (Bloemendaal) en Aki Käppeler (Klein Zwitserland) volgen met elk elf treffers.

In de subtop vielen de prestaties van Oranje-international Tjep Hoedemakers en Pinoké-aanvaller Miles Bukkens op. Hoedemakers scoorde namens Rotterdam twee keer tegen Amsterdam en maakte dit seizoen al acht doelpunten, een nieuw persoonlijk record voor hem in de Hoofdklasse. Bukkens liet tegen Voordaan (6-1 zege) zijn eerste hattrick in de Hoofdklasse aantekenen en staat ook op acht goals, een evenaring van zijn persoonlijk record uit het vorige seizoen.

SPELER CLUB VD SC SB TOTAAL
Jeroen Hertzberger Rotterdam 7 8 4 19
Jip Janssen Kampong 0 13 1 14
Thierry Brinkman Bloemendaal 11 0 0 11
Aki Käppeler KZ 0 9 2 11
Duco Telgenkamp Kampong 9 1 0 10
Alex Hendrickx Pinoké 0 10 0 10
Trent Mitton Amsterdam 8 0 0 8
Miles Bukkens Pinoké 3 5 0 8
Tjep Hoedemakers Rotterdam 8 0 0 8
Koen Bijen Den Bosch 5 2 0 7

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

De doelpunten in de Promotieklasse Dames waren afgelopen weekend op de vingers van drie handen te tellen: slechts vijftien keer kon er gejuicht worden om een treffer. Dat was de minst productieve speelronde in dit seizoen. De drie koplopers in het schuttersklassement kwamen níet tot scoren. Dhymara Lacroes (Almere) en Amber Folmer (Huizen) deden dat wel, elk twee keer zelfs. Zij melden zich daardoor in de bovenste regionen van de topscorerslijst.

SPEELSTER CLUB GOALS
Liz Klompmaker Groningen 6
Tess Olde Loohuis MOP 6
Janneke van de Venne Oranje-Rood 6
Dhymara Lacroes Almere 5
Amber Folmer Huizen 5
Thirsa Kho Oranje-Rood 5
Daphne Voormolen Victoria 5

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

Nijmegen-aanvaller David Blom is sinds dit weekend de nieuwe topscorer in de Promotieklasse Heren. Hij hielp zijn ploeg met twee doelpunten aan een klinkende 6-2 overwinning op Gooische en nam de koppositie over van Joep Troost, die niet scoorde namens Almere.

In de kop van het klassement is het dringen geblazen: de verschillen tussen spelers zijn uiterst klein. Mats Dicke (Cartouche) en Cédric Terwel (SCHC) waren elk twee keer trefzeker en staan nu op respectievelijk negen en zeven doelpunten.

SPELER CLUB GOALS
David Blom Nijmegen 10
Joep Troost Almere 9
Mats Dicke Cartouche 9
Conor Empey SCHC 8
Manuel Verga Almere 7
Foppe Houting Gooische 7
Thomas Vis Laren 7
Bram Weers SCHC 7
Cédric Terwel SCHC 7
Rick Doorenbos Victoria 7

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers


Wat vind jij? Praat mee...