Topscorers: Lola Riera op dreef, hattrick Daphne Voormolen

In de Hoofdklasse Dames was er in het voorbije weekend volop beweging in de subtop van het topscorersklassement. Zo maakte HGC-aanwinst Lola Riera haar zesde en zevende doelpunt van het seizoen. Bij de mannen verstevigde Rotterdam-aanvaller Jeroen Hertzberger zijn koppositie. Hij maakte dit seizoen al net zoveel doelpunten als tijdens de hele vorige jaargang.

Hoofdklasse Dames

Afgelopen weekend kwam het trefzekere SCHC-trio Yibbi Jansen, Ginella Zerbo en Pien Dicke eens een keer níet tot scoren. In het kielzog van deze drie deden vier andere speelsters dat wél. Zo meldde Frédérique Matla zich in de top drie met haar achtste treffer van het seizoen voor Den Bosch (0-1 bij Pinoké) en tilden Amsterdam-speelsters Felice Albers en Michelle Fillet hun competitietotaal naar zeven goals in de 7-0 zege op Tilburg.

Ook HGC-aankoop Lola Riera staat na negen speelronden op zeven treffers. Zij maakte beide goals in de 2-0 zege op Hurley en scoorde alweer voor de zesde keer op rij in de Hoofdklasse. De Spaanse strafcornerspecialiste maakte liefst zeven van de laatste negen doelpunten van HGC in competitieverband.

Lola Riera scoorde al zes keer op rij voor HGC in de Hoofdklasse. Foto: Bart Scheulderman

 

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
Yibbi Jansen SCHC 1 7 2 10
Ginella Zerbo SCHC 8 1 9
Frédérique Matla Den Bosch 5 3 8
Pien Dicke SCHC 8 8
Michelle Fillet Amsterdam 5 1 1 7
Felice Albers Amsterdam 6 1 7
Lola Riera HGC 7 7
Gitte Michels Hurley 5 2 7

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

Rotterdam-aanvaller Jeroen Hertzberger voegde in de thuiswedstrijd tegen HGC (3-3) twee treffers toe aan zijn indrukwekkende competitietotaal. Na tien wedstrijden staat de routinier al op achttien doelpunten. Dat zijn er net zoveel als tijdens het complete vorige seizoen, waarin hij in alle 22 wedstrijden van de partij was.

Met een gemiddelde van bijna twee doelpunten per wedstrijd ligt Hertzberger op koers om de grens van veertig doelpunten aan te tikken. Taeke Taekema was in het seizoen 2006-2007 de laatste speler die daarin slaagde. De strafcornergigant van weleer schoot toen namens Amsterdam 43 keer raak in de Hoofdklasse.

In de achtervolging op Hertzberger deden Jip Janssen (Kampong) en Thierry Brinkman (Bloemendaal) goede zaken. Beide Oranje-internationals scoorden twee keer en staan nu op respectievelijk twaalf en tien doelpunten.

Jip Janssen juicht na één van zijn twee doelpunten in de uitwedstrijd tegen Klein Zwitserland (0-2 zege). Foto: Willem Vernes

 

SPELER CLUB VD SC SB TOT.
Jeroen Hertzberger Rotterdam 6 8 4 18
Jip Janssen Kampong 0 11 1 12
Thierry Brinkman Bloemendaal 10 0 0 10
Duco Telgenkamp Kampong 9 1 0 10
Alex Hendrickx Pinoké 0 10 0 10
Aki Käppeler KZ 0 9 0 9
Trent Mitton Amsterdam 8 0 0 8
Koen Bijen Den Bosch 5 2 0 7

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

De zevende speelronde in de Promotieklasse Dames was goed voor 28 doelpunten, de hoogste productie van dit seizoen. In de top van het topscorersklassement voegde Tess Olde Loohuis van MOP zich bij de koplopers. Zij staat nu met zes treffers op gelijke hoogte met Liz Klompmakers (Groningen) en Janneke van de Venne (Oranje-Rood).

In de subtop vestigde Daphne Voormolen de aandacht op zich door haar club Victoria met een zuivere hattrick te helpen aan een spectaculaire 5-4 zege op Were Di. De aanvaller van de Rottterdamse club bracht de tussenstand van 2-3 in negen minuten tijd naar 5-3 via drie rake strafcorners. Voormolen is na Klompmakers, Van de Venne en Olde Loohuis de vierde speelster die dit seizoen minstens drie keer scoort in een wedstrijd.

SPEELSTER CLUB GOALS
Liz Klompmaker Groningen 6
Tess Olde Loohuis MOP 6
Janneke van de Venne Oranje-Rood 6
Thirsa Kho Oranje-Rood 5
Daphne Voormolen Victoria 5
Karlinde van Arendonk Huizen 4
Charlotte Schrijvers Oranje-Rood 4

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

De Promotieklasse Heren heeft na zeven speelronden een nieuwe topscorer: Joep Troost van Almere. De spits schoot twee keer raak in de uitwedstrijd tegen SCHC, die in een 2-2 gelijkspel eindigde. Troost scoorde al voor de zesde wedstrijd op rij voor zijn ploeg en maakte alleen op de eerste speeldag geen doelpunt.

Achter Troost kwamen ook David Blom (Nijmegen), Mats Dicke (Cartouche) en Rick Doorenbos (Victoria) tot scoren. Ook Foppe Houting van Gooische doet van zich spreken: hij maakte zes treffers in zijn laatste vier optredens voor zijn ploeg.

SPELER CLUB GOALS
Joep Troost Almere 9
David Blom Nijmegen 8
Mats Dicke Cartouche 7
Bram Weers SCHC 7
Conor Empey SCHC 7
Rick Doorenbos Victoria 7
Manuel Verga Almere 6
Foppe Houting Gooische 6
Thomas Vis Laren 6

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

 


Wat vind jij? Praat mee...