Topscorers: Hertzberger op koers voor persoonlijk record

Volop beweging aan kop van de topscorerslijsten in de Hoofdklasse en Promotieklasse. Op het hoogste niveau bij de mannen voegde Rotterdam-aanvaller Jeroen Hertzberger vier doelpunten toe aan zijn indrukwekkende productie van dit seizoen, terwijl bij de vrouwen SCHC-spits Ginella Zerbo van zich deed spreken. In de Promotieklasse zijn Liz Klompmakers (Groningen) en David Blom (Nijmegen) de nieuwe nummers één op de ranglijst.

Hoofdklasse Dames

Na Pien Dicke (tijdens de eerste speelronde) en Yibbi Jansen (tweede speelronde) was het afgelopen weekend de beurt aan Ginella Zerbo om namens SCHC een hattrick te fabriceren in de Hoofdklasse. De 25-jarige aanvaller nam drie van de zeven SCHC-treffers voor haar rekening in de uitwedstrijd tegen Rotterdam (1-7), haar zevende hattrick op het hoogste niveau.

De laatste vijf hattricks in de Hoofdklasse Dames kwamen alle vijf van de stick van SCHC-speelsters: tweemaal Zerbo, tweemaal Yibbi Jansen en eentje van Pien Dicke. Slechts twee keer eerder in de historie van de Hoofdklasse Dames zette één club zo’n hattrick-serie neer: HGC in 1985 (vier keer Lisanne Lejeune en één keer Sandra Le Poole) en Den Bosch (drie keer Maartje Paumen, één keer Lidewij Welten en Vera Vorstenbosch).

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
Michelle Fillet Amsterdam 5 1 6
Yibbi Jansen SCHC 1 4 1 6
Ginella Zerbo SCHC 6 6
Pien Dicke SCHC 5 5
Felice Albers Amsterdam 4 4
Gitte Michels Hurley 3 1 4

 

Ginella Zerbo en Yibbi Jansen, samen dit seizoen al goed voor twaalf treffers namens koploper SCHC. Foto: Bart Scheulderman

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Tulp Hoofdklasse Heren

Rotterdam stond voor de derde keer dit seizoen tegenover een gepromoveerde club en opnieuw schoot aanvaller Jeroen Hertzberger daarbij met scherp. Nadat de 36-jarige routinier eerder al vijf keer scoorde tegen HDM (8-1) en Voordaan (10-1), legde hij er nu vier in tegen Schaerweijde (3-6).

Met veertien treffers na zes speelronden heeft Hertzberger nu al bijna zijn productie van het hele vorige seizoen geëvenaard (achttien goals). Zijn twee meest productieve Hoofdklasse-seizoenen waren 2016-2017 en 2017-2018, toen hij in de reguliere competitie tot 28 doelpunten kwam. Met zijn huidige gemiddelde van meer dan twee goals per wedstrijd ligt hij op schema om dat persoonlijk record te verbeteren.

SPELER CLUB VD SC SB TOT.
Jeroen Hertzberger Rotterdam 5 8 1 14
Aki Käppeler KZ 0 8 0 8
Alex Hendrickx Pinoké 0 8 0 8
Jip Janssen Kampong 0 7 0 7
Thierry Brinkman Bloemendaal 6 0 0 6
Duco Telgenkamp Kampong 6 0 0 6
Marco Miltkau KZ 4 0 1 5
Sam Lane Oranje-Rood 3 1 1 5

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Dames

Na eerder Tess Olde Loohuis van MOP was Liz Klompmakers afgelopen weekend de tweede speelster in de Promotieklasse Dames die dit seizoen minstens drie keer scoorde in één wedstrijd. De nog maar 18-jarige aanvalster van de koploper nam drie van de vijf Groningse doelpunten tegen HBS (5-2) voor haar rekening en verdubbelde daarmee haar seizoensproductie. Zij is nu in haar eentje topscorer in de Promotieklasse. Olde Loohuis volgt met vijf treffers.

SPEELSTER CLUB GOALS
Liz Klompmaker Groningen 6
Tess Olde Loohuis MOP 5
Roos Weers HIC 3
Karlinde van Arendonk Huizen 3
Anouk Gommers Were Di 3

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

Promotieklasse Heren

De topscorerslijst van de Promotieklasse Heren raakt langzaam maar zeker overspoeld met spelers van SCHC, dat voor de tweede week op rij bijzonder productief was. Na de 1-11 bij Gooische van 25 september volgde afgelopen weekend een 7-0 zege op HBS, met onder meer drie doelpunten van Conor Empey. Ook diens teamgenoten Bram Weers en Cédric Terwel kwamen tot scoren en zijn terug te vinden in de bovenste regionen van de lijst.

Koploper is David Blom van Nijmegen. De aanvaller kwam in alle vier de speelronden tot scoren voor zijn ploeg en staat inmiddels op zes treffers. Afgelopen zondag maakte hij er twee op bezoek bij Laren (2-3), waaronder de winnende in de laatste minuut. Zo bleef Nijmegen ook na vier speelronden ongeslagen (tien punten) en gaat alleen aan de leiding.

Nieuw in onderstaande lijst is Manuel Verga, die namens Almere drie keer scoorde tegen Cartouche (4-3 winst) en nu op vier doelpunten staat.

SPELER CLUB GOALS
David Blom Nijmegen 6
Joep Troost Almere 5
Bram Weers SCHC 5
Manuel Verga Almere 4
Thomas Vis Laren 4
Kjell Bakker Nijmegen 4
Cédric Terwel SCHC 4
Conor Empey SCHC 4

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers

 


Wat vind jij? Praat mee...