Topscorers HK en PK: Adriaan Stolk met vier goals naar podiumplek

Voordaan-speler Adriaan Stolk stormt met zijn vier doelpunten tegen Qui Vive de top binnen van het topscorersklassement van de Promotieklasse Heren. Achter gedeeld koplopers Boris Stomps (Cartouche) en Boris Burkhardt (hdm) bezet Stolk de derde plaats.

Tulp Hoofdklasse Heren

In de Tulp Hoofdklasse Heren deden Thierry Brinkman en Gijs van Merriënboer goede zaken. Waar lijstaanvoerder Alexander Hendrickx en Gordon Johnston niet scoorden, deden zij dat wel. Samen met Johnston delen ze nu de tweede plaats, twee doelpunten achter Hendrickx, het strafcornerkanon van Pinoké. Opvallend: Van Merriënboer heeft nu al zeven strafcorners verzilverd, evenveel als Hendrickx. Wie het de laatste weken óók goed doet, is Hurley-aanvaller Deegan Huisman. In zijn laatste vier duels maakte hij vijf doelpunten.

SPELER CLUB VD SC SB TOT.
1. Alexander Hendrickx Pinoké 0 7 2 9
2. Thierry Brinkman Bloemendaal 7 0 0 7
Gordon Johnston HGC 1 6 0 7
Gijs van Merriënboer Oranje-Rood 0 7 0 7
5. Trent Mitton Amsterdam 4 2 0 6
Jeroen Hertzberger Rotterdam 2 3 1 6

Gijs van Merriënboer scoorde dit seizoen net zo vaak uit een strafcorner als Alexander Hendrickx.

Hoofdklasse Dames

Na Frédérique Matla is Yibbi Jansen de tweede speelster die de grens van tien competitiedoelpunten heeft doorbroken. Demi Hilterman, sleepspecialist van Bloemendaal, maakte zondag net als Matla en Jansen één goal en scoorde nu zes keer in haar laatste vijf duels. Pinoké-spits Kelly Hoyng-Jonker is ook op dreef. In haar laatste drie wedstrijden maakte ze vijf doelpunten.

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
1. Frédérique Matla Den Bosch 6 6 3 15
2. Yibbi Jansen SCHC 2 8 0 10
3. Demi Hilterman Bloemendaal 0 8 0 8
4. Michelle Fillet Amsterdam 3 1 2 6
5. Joosje Burg Den Bosch 5 0 0 5
Kelly Hyong-Jonker Pinoké 3 2 0 5

Kelly Hoyng-Jonker is in vorm. Foto: Willem Vernes

Promotieklasse Heren

Behalve Adriaan Stolk scoorde ook Nijmegen-speler David Blom zondag vier keer. Zij zijn de eerste spelers in de Promotieklasse Heren dit seizoen met vier goals in één wedstrijd. Koplopers Boris Stomps en Boris Burkhardt maakten allebei één doelpunt en delen de eerste plek dus nog steeds. Overigens vielen in deze speelronde 41 goals, een nieuw seizoenrecord..

SPELER CLUB VD SC SB TOT.
1. Boris Stomps Cartouche 1 7 3 11
Boris Burkhardt hdm 5 4 2 11
3. Adriaan Stolk Voordaan 0 6 1 7
4. Bob Booij HBS 0 5 0 5
Kenny Bain Laren 5 0 0 5
Thomas Vis Laren 4 1 0 5
David Blom Nijmegen 2 3 0 5
Mark Weber Schaerweijde 2 3 0 5

Promotieklasse Dames

Bovenin de topscorerslijst scoorden alleen lijstaanvoerder Bo van Kempen en Annebregt Rietveld, allebei één keer. Van Kempen liep daardoor uit op achtervolger Rebecca Huijgens, die zondag niet in actie kwam. Van de achttien doelpunten die deze speelronde vielen, kwamen er tien van speelsters die nog niet hadden gescoord. De Terriërs had de vijf duels nog niet één goal gemaakt en maakte nu de eerste twee treffers van het seizoen.

SPEELSTER CLUB VD SC SB GOALS
1. Bo van Kempen MOP 0 7 1 8
2. Rebecca Huijgens Rotterdam 4 2 0 6
3. Rosella Lindeman Leonidas 2 3 0 5
Annebregt Rietveld Rotterdam 1 4 0 5
Mikki Roberts Tilburg 0 3 2 5

Wat vind jij? Praat mee...