Topscorers HK en PK: Brinkman blijft in spoor van Hendrickx

International Thierry Brinkman houdt in het topscorersklassement koploper en strafcornerfenomeen Alexander Hendrickx in het vizier. Beide spelers maakten afgelopen week, waarin twee speelrondes op het programma stonden, drie doelpunten.

Tulp Hoofdklasse Heren

Nieuwkomer in de topdrie in de lijst bij de mannen is Jip Janssen, de strafcornerspecialist van Kampong. Door zijn vijf doelpunten in de laatste twee speelronden komt hij op gelijke hoogte met Gordon Johnston en Gijs van Merriënboer, de slepers van HGC en Oranje-Rood. Hun achterstand op Alexander Hendrickx bedraagt drie goals. Hendrickx voegde zijn zijn twee meeste recente wedstrijden tegen HGC (twee) en Tilburg (één) in totaal drie treffers aan zijn totaal toe.

Hurley-spits Deegan Huisman behoort nog niet tot de beste schutters van de Hoofdklasse, maar kwam wel voor zesde keer op rij tot scoren en staat nu op zeven treffers dit seizoen. In de Tulp Hoofdklasse Heren is er momenteel geen enkele speler met een dergelijke scorereeks.

SPELER CLUB VD SC SB TOT.
1. Alexander Hendrickx Pinoké 0 10 2 12
2. Thierry Brinkman Bloemendaal 10 0 0 10
3. Gordon Johnston HGC 1 8 0 9
Gijs van Merriënboer Oranje-Rood 0 9 0 9
Jip Janssen Kampong 0 9 0 9

 

Jip Janssen maakt een sprong in het klassement. Foto: Willem Vernes

Hoofdklasse Dames

Bij de vrouwen maakte Frédérique Matla drie doelpunten in het dubbelweekend en liep ze verder weg bij haar achtervolger Yibbi Jansen, die twee keer scoorde. Ook Demi Hilterman blijft in uitstekende vorm. De strafcornerneemster van Bloemendaal voegde afgelopen week drie doelpunten aan haar totaal toe en behoudt de derde plaats. Met elf treffers heeft Hilterman nu al haar productie van het complete vorige seizoen geëvenaard. Ze kwam alleen op de tweede speeldag niet tot scoren voor Bloemendaal.

HGC-speelster Cécile Pieper maakte drie goals tegen hdm (3-2) en werd na Matla en Michelle Fillet (Amsterdam) de derde speelster in dit seizoen die een hattrick maakt. Matla staat al op drie hattricks in deze jaargang.

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
1. Frédérique Matla Den Bosch 7 7 4 18
2. Yibbi Jansen SCHC 2 10 0 12
3. Demi Hilterman Bloemendaal 0 11 0 11
4. Michelle Fillet Amsterdam 5 1 2 8

Promotieklasse Heren

Boris Stomps heeft een tikje uitgedeeld in zijn onderlinge concurrentiestrijd met Boris Burkhardt. Beide spelers deelden enkele weken de koppositie met elkaar in de Promotieklasse Heren. Afgelopen weekend maakte Burkhardt twee goals, maar Stomps net eentje meer. Nummer drie Adriaan Stolk, die voor de derde speelronde op rij productief was, scoorde één keer en zag het verschil met Stomps en Burkhardt alleen maar verder oplopen. Bob Booij van HBS hield zijn scorereeks in stand: hij scoorde voor de zesde opeenvolgende wedstrijd. Alleen Stomps en Burkhardt doen dat beter met doelpunten in elke speelronde van dit seizoen.

SPELER CLUB VD SC SB TOT.
1. Boris Stomps Cartouche 3 8 3 14
2. Boris Burkhardt hdm 6 5 2 13
3. Adriaan Stolk Voordaan 0 7 1 8

 

Boris Stomps hoeft de eerste plaats niet meer te delen met Boris Burkhardt. Foto: Bart Scheulderman

Promotieklasse Dames

In de Promotieklasse Dames veranderde er niet veel. Lijstaanvoerder Bo van Kempen scoorde niet. Haar voorsprong op Rebecca Huijgens, die wel trefzeker was, nam met één doelpunt af.

SPEELSTER CLUB VD SC SB GOALS
1. Bo van Kempen MOP 0 7 1 8
2. Rebecca Huijgens Rotterdam 5 2 0 7
3. Rosella Lindeman Leonidas 2 3 0 5
Annebregt Rietveld Rotterdam 1 4 0 5
Mikki Roberts Tilburg 0 3 2 5

 


Wat vind jij? Praat mee...