Topscorers HK en PK: Frédérique Matla loopt weg bij Yibbi Jansen

In het dubbelweekend bij de vrouwen verstevigde Frédérique Matla met vijf doelpunten haar koppositie in het topscorersklassement. In de Promotieklasse Dames liep MOP-speelster Bo van Kempen dankzij twee goals verder weg bij haar achtervolgers.

Tulp Hoofdklasse Heren

Alexander Hendrickx maakte zondag namens Pinoké een hattrick tegen SCHC (5-1) en staat daardoor bovenaan met acht goals. Vorige week deelde hij de koppositie nog met Tom Craig, maar de speler van Klein Zwitserland slaagde er in de verloren wedstrijd tegen HGC (2-1) niet in een doelpunt te maken. Gijs van Merriënboer scoorde namens Oranje-Rood één keer in de thuiswedstrijd tegen Amsterdam (2-4) en staat daardoor net als Craig op vijf goals, drie achter Hendrickx.

SPELER CLUB VD SC SB TOT.
1. Alexander Hendrickx Pinoké 0 6 2 8
2. Tom Craig KZ 5 0 0 5
Gijs van Merriënboer Oranje-Rood 0 5 0 5
4. Trent Mitton Amsterdam 3 1 0 4
Thierry Brinkman Bloemendaal 4 0 0 4
Koen Bijen Den Bosch 3 0 1 4
Gordon Johnston HGC 1 3 0 4
Jeroen Hertzberger Rotterdam 2 2 0 4

Lijstaanvoerder bij de mannen is Alexander Hendrickx. Foto: Koen Suyk

Hoofdklasse Dames

In het dubbelweekend bij de vrouwen scoorde Frédérique Matla eerst twee keer tegen Hurley (4-2) en vervolgens drie keer tegen Bloemendaal (1-7). Daarmee tilde ze haar Hoofdklasse-productie in totaal naar honderd doelpunten. Dit seizoen staat de teller voor de 24-jarige spits na vier speelronden al op tien. Op de tweede plaats staat Yibbi Jansen met zeven goals. De strafcornerspecialist van SCHC scoorde vrijdag tegen HGC (1-1) en maakte zondag twee goals tegen Pinoké (1-4).

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
1. Frédérique Matla Den Bosch 5 2 3 10
2. Yibbi Jansen SCHC 2 5 0 7
3. Michelle Fillet Amsterdam 2 1 1 4
Demi Hilterman Bloemendaal 0 4 0 4
5. Sabine Plönissen Amsterdam 0 3 0 3
Joosje Burg Den Bosch 3 0 0 3
Dirkie Chamberlain HGC 2 0 1 3
Marise Weijschede Victoria 2 1 0 3

Promotieklasse Heren

Boris Stomps van Cartouche behield zijn koppositie. Hij maakte zondag één doelpunt, net als nummer twee Boris Burkhardt (hdm) en nummer drie Mark Weber (Schaerweijde). Zijn voorsprong op hen bedraagt respectievelijk twee en drie goals. Opvallend: Stomps, Burkhardt en Weber zijn tevens de enigen die dit seizoen in alle drie de speelronden van de Promotieklasse Heren hebben gescoord.

# SPELER CLUB VD SC SB TOT.
1 Boris Stomps Cartouche 0 5 2 7
2 Boris Burkhardt hdm 1 3 1 5
3 Mark Weber Schaerweijde 2 2 0 4
4 Ian Koster Qui Vive 0 3 0 3
Thur Stadelmaier Voordaan 2 1 0 3

 

Boris Stomps (links) van Cartouche behield de eerste plek. Foto: Willem Vernes

Promotieklasse Dames

Bo van Kempen van MOP maakte twee doelpunten tegen De Terriërs (4-0) en liep weg bij haar achtervolgers. Leonidas-speelster Roselia Lindemann maakte één goal en Mikki Roberts van Tilburg scoorde niet. Rebecca Huijgens (Rotterdam) voegde zich bij de gedeeld derde plek met Roberts dankzij haar doelpunt tegen Huizen (3-2 winst).

SPEELSTER CLUB VD SC SB GOALS
1. Bo van Kempen MOP 0 5 1 6
2. Roselia Lindemann Leonidas 2 2 0 4
3. Rebecca Huijgens Rotterdam 2 1 0 3
Mikki Roberts Tilburg 0 2 1 3
5. Vivienne Kastrop Huizen 2 0 0 2
Tess Olde Loohuis MOP 1 1 0 2
Pleun van Dommelen Nijmegen 1 1 0 2
Charlotte Hoctin Boes Rotterdam 0 2 0 2

8 Reacties

 1. hockey7

  Waarom is er bij “mijn hockey” geen kopje hoofdklasse meer?? Erg onhandig

 2. hockey7

  Leuk om te zien dat Yibbi Janssen het zo goed doet en in vorm is! Matla staat natuurlijk buiten kijf

 3. misha-van-oostveen

  Yibbi is ‘verlost’ van Caia en kan nu eindelijk laten zien dat haar sleep de beste van Nederland is.

  1. AvA

   Zo grappig iedereen die bepaalde mensen onder de aandacht willen brengen….

 4. p-smits

  Dat "verlost van Caia" lijkt de achilleshiel van Yibi. Rendement (wat is die eigenlijk?) in een post olympisch hoofdklasse omgeving zegt helaas weinig. Uiteindelijk wil ze een keer serieus international worden en voor het echie meedoen. Dan moet ze er over 2-3 jaar staan. De ontwikkeling is goed, maar juist dat laatste stukje niveau halen als de echte dames gaan hockeyen is tot dusver nooit gelukt. Het is ongelooflijk knap hoe ze toch probeert steeds verder te komen.

 5. knuufke

  Het kan best dat Jansen haar doelen heeft verlegd en gewoon lekker wil hockeyen en gelijk heeft ze. Ik vraag me wel af waarom het steeds weer over haar moet gaan boven de artikeltjes. Dat opgeklop roept begrijpelijk weer relativerende reacties op. Gelukkig leest ze zelf al lang niet meer mee.

 6. p-smits

  Gezien dat laatste durf ik dan ook wel te schrijven dat het voor SCHC nog spannend gaat worden of ze de play-offs halen als andere speelsters niet wat nadrukkelijker het niveau gaan bepalen.

 7. Hockeyfeest

  Dat zal allemaal wel meevallen. Het seizoen is pas net onderweg Het water is nog troebel. Als het een beetje bezonken is, komen de sterke teams vanzelf bovendrijven. Binnen de teams geldt waarschijnlijk hetzelfde, het moet gewoon allemaal nog een beetje settelen.


Wat vind jij? Praat mee...