Topscorers HK en PK: Hendrickx en Matla lopen uit op concurrentie

Alexander Hendrickx en Frédérique Matla zijn na de twaalfde speeldag in de Hoofdklasse uitgelopen op de concurrentie in het topscorersklassement. Beide giganten troffen afgelopen zondag twee keer doel. Hendrickx is daarmee hard op weg om zijn totaal van afgelopen seizoen (21 goals) te verbeteren, iets wat Matla al heeft gedaan. Vorig seizoen ze uit op 24 doelpunten. Op dit moment staat de teller al op 25 voor de speelster van Den Bosch.

Tulp Hoofdklasse Heren

Met twee doelpunten tegen Hurley bracht Hendrickx (Pinoké) zijn totaal na twaalf wedstrijden op zeventien treffers, zes meer dan zijn naaste achtervolgers Thierry Brinkman (Bloemendaal) en Jip Janssen (Kampong) die afgelopen weekend niet tot scoren kwamen. Seve van Ass (HGC) en Jeroen Hertzberger (Rotterdam) schaarden zich dankzij hun doelpunt in de top vijf voor een totaal van negen doelpunten.

SPELER CLUB VD SC SB TOT.
1. Alexander Hendrickx Pinoké 0 15 2 17
2. Thierry Brinkman Bloemendaal 11 0 0 11
Jip Janssen Kampong 0 11 0 11
4. Gordon Johnston HGC 1 9 0 10
5. Seve van Ass HGC 0 6 3 9
Aki Käppeler KZ 0 9 0 9
Gijs van Merriënboer Oranje-Rood 0 9 0 9
Dennis Warmerdam Pinoké 9 0 0 9
Jeroen Hertzberger Rotterdam 3 5 1 9

Seve van Ass wordt gefeliciteerd na zijn doelpunt tegen Bloemendaal in de Tulp Hoofdklasse Heren. Foto: Koen Suyk

 

Hoofdklasse Dames

Met twee doelpunten tegen Pinoké verbeterde Matla haar totaal van afgelopen seizoen. In de ranglijst liep de speelster van Den Bosch een doelpunt uit op haar naaste belager Yibbi Jansen (SCHC), die zelf een keer scoorde tegen Amsterdam. Ook de nummer drie, Demi Hilterman (Bloemendaal), was trefzeker. De benutte strafbal tegen Oranje-Rood was alweer haar twaalfde doelpunt van het seizoen. Pien van Nes (hdm) kwam ten koste van Joosje Burg (Den Bosch) in de top vijf. Haar treffer tegen Hurley was haar zevende van dit hockeyjaar.

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
1. Frédérique Matla Den Bosch 10 11 4 25
2. Yibbi Jansen SCHC 2 12 0 14
3. Demi Hilterman Bloemendaal 0 11 1 12
4. Michelle Fillet Amsterdam 5 1 2 8
5. Pien van Nes hdm 2 3 2 7

Pien van Nes (hdm) meldt zich na de twaalfde speeldag weer in de top vijf van topscorers in de Hoofdklasse Dames. Foto: Willem Vernes

 

Promotieklasse Heren

Topschutter Boris Stomps (Cartouche, vijftien doelpunten) kwam afgelopen zondag niet tot scoren en zag achtervolger Boris Burkhardt (hdm) tot op een doelpunt naderen. Adriaan Stolk (Voordaan) verwierf zich een plek in de top drie. Samen met Thomas Vis (Laren) heeft hij elf keer gescoord. Kenny Bain (Laren) maakte de grootste sprong op de ranglijst. De Schot passeerde dankzij twee treffers Mark Weber (Schaerweijde, acht doelpunten) en klom naar de vijfde positie.

SPELER CLUB GOALS
1. Boris Stomps Cartouche 15
2. Boris Burkhardt hdm 14
3. Thomas Vis Laren 11
Adriaan Stolk Voordaan 11
5. Kenny Bain Laren 9

Boris Burkhardt (hdm) weer een doelpunt dichterbij topschutter Boris Stomps (Cartouche) in de Promotieklasse Heren. Foto: Frank van der Leer

 

Promotieklasse Dames

Van de top vijf in de Promotieklasse Dames kwamen alleen Annebregt Rietveld (Rotterdam) en Mikki Roberts (Tilburg) tot scoren. Bo van Kempen (MOP) gaat nog steeds aan kop met negen treffers, op een doelpunt gevolgd door Rietveld, Roberts en Rebecca Huijgens, ook van Rotterdam. Rosella Lindeman (Leonidas) sluit de top vijf af met een totaal van vijf treffers.

SPEELSTER CLUB GOALS
1. Bo van Kempen MOP 9
2. Rebecca Huijgens Rotterdam 8
Annebregt Rietveld Rotterdam 8
Mikki Roberts Tilburg 8
5. Rosella Lindeman Leonidas 5

Annebregt Rietveld in actie namens Rotterdam.


Wat vind jij? Praat mee...