Topscorers: Bram Weers en Tess Olde Loohuis op dreef in PK

Vijf spelers kwamen afgelopen weekend minstens drie keer tot scoren in één wedstrijd: Thiery Brinkman (Bloemendaal) en Jeroen Hertzberger (Rotterdam) deden dat in de Tulp Hoofdklasse Heren, Bram Weers (SCHC), Rick Doorenbos (Victoria) en Tess Olde Loohuis (MOP) flikten het een treetje lager, in de Promotieklasse.

Hoofdklasse Dames

Na vier speelronden gaan vijf speelsters met elk vier goals aan kop in de strijd om de topscorerstitel. Amsterdam-aanvallers Felice Albers en Michelle Fillet zijn de nieuwe gezichten aan kop van de ranglijst: Fillet scoorde één keer uit tegen HDM (0-5), Albers maakte er twee in dat duel.

In de subtop van het topscorersklassement is het vooralsnog dringen geblazen met zes speelsters die allen drie keer hebben gescoord. Niet zichtbaar in onderstaande lijst is Den Bosch-spits Frédérique Matla, die afgelopen zondag matchwinnaar werd tegen Tilburg (1-0) en haar eerste doelpunt van het seizoen liet aantekenen. Dat was haar 125ste doelpunt in de Hoofdklasse. Van alle nog actieve speelsters scoorden alleen Lidewij Welten (128 goals) en Pien van Nes (126) vaker.

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOT.
Michelle Fillet Amsterdam 4 4
Felice Albers Amsterdam 4 4
Gitte Michels Hurley 3 1 4
Pien Dicke SCHC 4 4
Yibbi Jansen SCHC 1 2 1 4
Fay van der Elst Amsterdam 3 3
Sabine Plönissen Amsterdam 3 3
Demi Hilterman Bloemendaal 3 3
Dirkie Chamberlain HGC 3 3
Luna Fokke Kampong 1 2 3
Ginella Zerbo SCHC 3 3

 

Bekijk de volledige lijst met doelpuntenmakers in de Hoofdklasse Dames

Tulp Hoofdklasse Heren

Net als tien jaar geleden in de 10-3 zege van Rotterdam op Voordaan verzorgde Jeroen Hertzberger ook afgelopen zaterdag tegen diezelfde tegenstander de helft van de productie van zijn ploeg. Het was alweer de 23ste hattrick in de Hoofdklasse voor de gretige aanvaller, die bovendien Taeke Taekema (309 goals) passeerde op de topscorerslijst aller tijden van de Nederlandse competitie. Hertzberger staat nu op 311 doelpunten, nog maar 35 minder dan het recordaantal van Roderick Weusthof (346).

Met tien treffers na vijf speelronden houdt de 36-jarige Hertzberger Pinoké-schutter Alexander Hendrickx nog achter zich. De Belg scoorde twee keer in het spektakelstuk bij HGC (3-4) en staat op acht doelpunten. Ook Kampong-verdediger Jip Janssen schoot dit weekend twee keer raak (tegen HDM, 1-7) en staat nu op zeven goals.

Thierry Brinkman kreeg dankzij zijn derde Hoofdklasse-hattrick ooit (tegen Amsterdam) ook aansluiting bij de top van de ranglijst. De aanvaller van Bloemendaal bereikte in het Wagener Stadion een mijlpaal: zijn tweede goal van de middag was zijn honderdste in competitieverband (Hoofdklasse én play-offs).

SPELER CLUB VD SC SB TOT
Jeroen Hertzberger Rotterdam 5 5 0 10
Alex Hendrickx Pinoké 0 8 0 8
Jip Janssen Kampong 0 7 0 7
Thierry Brinkman Bloemendaal 6 0 0 6
Aki Käppeler KZ 0 6 0 6
Duco Telgenkamp Kampong 5 0 0 5
Terrance Pieters Kampong 3 1 0 4
Marco Miltkau KZ 3 0 1 4

 

Bekijk de volledige lijst met doelpuntenmakers in de Tulp Hoofdklasse Heren

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

Promotieklasse Dames

Na drie speelronden heeft de Promotieklasse Dames een nieuwe topscorer: de ervaren Tess Olde Loohuis schoot zondag op bezoek bij Were Di vier keer raak namens MOP, dat met 1-7 won en daarmee haar grootste overwinning sinds de start van de Promotieklasse in 2018-2019 behaalde. Namens Groningen, dat haar eerste drie wedstrijden glansrijk won, meldt Liz Klompmakers zich in de top van het klassement: zij scoorde zondag twee keer in de uitwedstrijd tegen Almere (1-2).

SPEELSTER CLUB GOALS
Tess Olde Loohuis MOP 5
Liz Klompmaker Groningen 3
Roos Weers HIC 3

 

Bekijk de volledige lijst met doelpuntenmakers in de Promotieklasse Dames

MOP Dames 1 viert haar grootste zege ooit in de Promotieklasse. Foto: Frithjof de Beijer

Promotieklasse Heren

SCHC zette afgelopen zondag met de 11-1 zege op het veld van Gooische een recordscore neer: het was de grootste zege sinds de start van de Promotieklasse in het seizoen 2018-2019. De vorige recordzege was in handen van Nijmegen, dat op 29 mei van dit jaar met 10-0 won van Were Di.

Bij Stichtsche werd Bram Weers met vier treffers topscorer in de wedstrijd tegen Gooische. Daarmee komt de aanvaller vanuit het niets de top van het topscorersklassement binnen, waar hij de koppositie na drie speelronden deelt met Almere-spits Joep Troost en David Blom van Nijmegen. Victoria-speler Rick Doorenbos meldt zich na zijn hattrick thuis tegen Push – hij tilde de stand met drie goals van 1-3 naar 4-3 – ook in de bovenste regionen van de topschutterslijst.

SPELER CLUB GOALS
Joep Troost Almere 4
David Blom Nijmegen 4
Bram Weers SCHC 4
Kenny Bain Laren 3
Thomas Vis Laren 3
Kjell Bakker Nijmegen 3
Rick Doorenbos Victoria 3

 

Bekijk de volledige lijst met doelpuntenmakers in de Promotieklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...