Topscorers HK+PK: Hendrickx na hattrick gelijk met Hertzberger

In de top van de topscorerslijst van de Hoofdklasse Dames staan twee speelsters van koploper SCHC, Pien Dicke en Yibbi Jansen. Beiden maakten tot nu toe drie doelpunten in de eerste twee duels, elk via een hattrick. Alexander Hendrickx deed dat afgelopen weekend ook. Hij maakte zijn zevende hattrick in dienst van Pinoké.

Hoofdklasse Dames

De grote dame in de Hoofdklasse Dames dit weekend was Yibbi Jansen (SCHC). Ze maakte haar zevende hattrick in de Hoofdklasse tijdens de topper tegen Den Bosch. Ze deelt de koppositie met Fay van der Elst (Amsterdam), Gitte Michels (Hurley) en Pien Dicke (SCHC). Van der Elst was dit weekend net als Michels één keer trefzeker. Met twee doelpunten tegen HGC schiet ook Michelle Fillet (Amsterdam) de topscorerslijst binnen. Den Bosch-spits Frédérique Matla ontbreekt nog op de lijst. De topscorer van vorig seizoen was in 2021-2022 in de eerste twee speelronden nog goed voor vijf doelpunten.

SPEELSTER CLUB VD SC SB TOTAAL
Fay van der Elst Amsterdam 3 3
Gitte Michels Hurley 3 3
Pien Dicke SCHC 3 3
Yibbi Jansen SCHC 1 1 1 3
Felice Albers Amsterdam 2 2
Sabine Plönissen Amsterdam 2 2
Michelle Fillet Amsterdam 2 2
Maxime Kerstholt Pinoké 2 2
Ginella Zerbo SCHC 2 2
Stella van Gils Amsterdam 1 1

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers in de Hoofdklasse Dames

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

Tulp Hoofdklasse Heren

Alexander Hendrickx verbeterde afgelopen weekend het clubrecord van voormalig Pinoké-aanvaller Jeroen Koops. Die maakte tussen 2002 en 2008 zes hattricks voor de Steekneuzen. Hendrickx maakte op zondag zijn zevende en bezet daarmee de gedeelde eerste plek op de topscorerslijst, samen met Jeroen Hertzberger (Rotterdam).

Achter deze mannen staan de Kampong-spelers Jip Janssen en Duco Telgenkamp met elk vier treffers. Zij waren beiden twee keer trefzeker op de Klapperboom tegen Voordaan (6-1). Tim Swaen, de strafcornerspecialist van Bloemendaal, scoorde afgelopen weekend één keer tegen Rotterdam. Swaen staat op de rand van een mijlpaal. Hij heeft 98 doelpunten op zijn naam staan in de Hoofdklasse. Hij maakte achttien goals namens Tilburg en staat inmiddels op tachtig competitietreffers voor de Mussen.

SPELER CLUB VD SC SB TOTAAL
Jeroen Hertzberger Rotterdam 2 3 0 5
Alexander Hendrickx Pinoké 0 5 0 5
Jip Janssen Kampong 0 4 0 4
Duco Telgenkamp Kampong 4 0 0 4
Tim Swaen Bloemendaal 0 2 1 3
Aki Käppeler KZ 0 3 0 3
Sam Lane Oranje-Rood 2 0 0 2
Thibeau Stockbroekx Oranje-Rood 2 0 0 2
Lucas Veen HGC 2 0 0 2
Alan Forsyth HGC 2 0 0 2

 

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers in de Tulp Hoofdklasse Heren

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hockey.nl (@hockeynl)

Promotieklasse Dames

Zestien treffers tijdens de eerste speelronde in de Promotieklasse Dames. En zestien verschillende doelpuntenmakers. De mooiste van het weekend kwam misschien wel van de stick van Dhymara Lacroes. De aanvalster van promovendus Almere tipte prachtig binnen tegen Were Di. De meeste doelpunten vielen (vier stuks) in Tilburg bij het duel tussen Were Di en Groningen. Adriënne van Noort, Claire Fischer en Evaline Janssens maakten alledrie één treffer voor de noorderlingen.

SPEELSTER CLUB GOALS
Dhymara Lacroes Almere 1
Adrienne van Noort Groningen 1
Claire Fischer Groningen 1
Evaline Janssens Groningen 1
Roos Weers HIC 1

En nog elf anderen met een doelpunt.

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers in de Promotieklasse Dames

Promotieklasse Heren

Mats Dicke en Martijn van Grimbergen deden afgelopen weekend goede zaken voor hun ploeg Cartouche en voor het topscorersklassement. Dicke en Van Grimbergen waren twee keer trefzeker uit een strafcorner. Ook Kjell Bakker (Nijmegen) en Raimundo Valenzuela (Almere) vonden twee keer het net. De Chileen deed dat op bezoek bij HBS terwijl Bakker twee strafballen binnen pushte tegen degradant SCHC.

SPELER CLUB GOALS
Mats Dicke Cartouche 2
Martijn van Grimbergen Cartouche 2
Raimundo Valenzuela Almere 2
Kjell Bakker Nijmegen 2
Jannes Nuhn Push 1

En nog twintig anderen met een doelpunt.

Bekijk hier de volledige lijst met doelpuntenmakers in de Promotieklasse Heren

 


Wat vind jij? Praat mee...